SFI-eleverna i Liljeholmen tvingas byta skola. Foto: Mostphotos

SFI-utbildning i Liljeholmen stängs ned

En utbildning i svenska för invandrare i Liljeholmen stängs ned. Det beslutade Stockholms stad i fredags. Anledningen är flera brister i hur skolan har drivits av företaget Astar.

  • Publicerad 22:00, 3 jul 2018

Företaget Astar som är en del av Thoréngruppen har drivit en skola med utbildning i svenska för invandrare (SFI), men nu får de inte göra det längre.

Stockholms stad beslutade den 29 juni att häva avtalet och stänga ned företagets SFI-utbildningar i Liljeholmen och Medborgarplatsen med omedelbar verkan.

Bristerna i hur skolorna har skötts handlar bland annat om brist på behöriga lärare, hur betygssättningen har skötts och felaktig redovisning av elever som ska på praktik, enligt SVT.

Astar: ”Tänker inte ta strid”

Astar håller inte med om allt som ligger bakom beslutet och tycker att det kommer oväntat.

– Vi ser tydliga felaktigheter i det hastigt påkomna beslutet men väljer ändå att lägga ned verksamheten och inte ta strid i den uppkomna situationen eftersom förtroendet från Stockholms stad uppenbarligen är förverkat, säger Hans Blomqvist, verksamhetschef på Astar, i ett pressmeddelande.

Totalt berörs 170 elever i på de två skolorna, men Stockholms stad garanterar att alla kommer få en plats på någon annan utbildning.