Sexistisk studentdrift med #metoo stoppades

Under torsdagen har en banderoll rört upp en känslostorm i sociala medier. Budskapet löd ”#Metoo för kvinnor som försökt ligga sig till framgång men misslyckats”. Den skulle hängas upp på ett av Upplands-Brogymasniets studentflak, men har nu stoppats.

  • Publicerad 07:32, 1 jun 2018

Banderollen ska ha kommit till efter en omröstning bland några elever på skolan. Flera alternativ fanns att välja mellan och valet föll på ”#Metoo för kvinnor som försökt ligga sig till framgång men misslyckats”.

Alternativ för banderollen som skulle hängas på flak. Foto: Privat.

Upplands-Brogymnasiets rektor har precis fått reda på händelsen när Mitt i Upplands-Bro ringer. Mejl i ärendet trillar in under vårt samtal.

– En lärare på skolan agerade omedelbart och stoppade banderollen, säger rektorn Christian Eklöv Hagman.

”Går emot allt som skolan står för”

Han menar att budskapet går emot allt som skolan står för. I gymnasiets värdegrund står bland annat att alla som arbetar i skolan ”skall aktivt motverka trakasserier mot och förtryck av individer och grupper”.

– Jag kommer själv att ta tag i ärendet. Det är ett oerhört olämpligt beteende och det kommer att bli konsekvenser, säger han.

Planen: Kommunen vill bygga LSS-boende på fotbollsplanen

Grannar kritiska: "De har inte gjort sin hemläxa" I norra Brunna vill kommunen att Upplands-Brohus ska bygga ett LSS-boende. Grannarna menar att dessa boenden både ska och måste byggas, men de frågar sig om Upplands-Bro gjort sin hemläxa gällande...fredag 24/9 18:04

Ansvarig politiker: ”Inget är klart”

Kommunen om LSS-planerna i Brunna. Socialnämndens ordförande Martin Normark (L) som är ansvarig för de eventuella planerna i Brunna vill framhålla att ingenting är klart.fredag 24/9 17:59