Sexistisk studentdrift med #metoo stoppades

Under torsdagen har en banderoll rört upp en känslostorm i sociala medier. Budskapet löd ”#Metoo för kvinnor som försökt ligga sig till framgång men misslyckats”. Den skulle hängas upp på ett av Upplands-Brogymasniets studentflak, men har nu stoppats.

  • Publicerad 07:32, 1 jun 2018

Banderollen ska ha kommit till efter en omröstning bland några elever på skolan. Flera alternativ fanns att välja mellan och valet föll på ”#Metoo för kvinnor som försökt ligga sig till framgång men misslyckats”.

Alternativ för banderollen som skulle hängas på flak. Foto: Privat.

Upplands-Brogymnasiets rektor har precis fått reda på händelsen när Mitt i Upplands-Bro ringer. Mejl i ärendet trillar in under vårt samtal.

– En lärare på skolan agerade omedelbart och stoppade banderollen, säger rektorn Christian Eklöv Hagman.

”Går emot allt som skolan står för”

Han menar att budskapet går emot allt som skolan står för. I gymnasiets värdegrund står bland annat att alla som arbetar i skolan ”skall aktivt motverka trakasserier mot och förtryck av individer och grupper”.

– Jag kommer själv att ta tag i ärendet. Det är ett oerhört olämpligt beteende och det kommer att bli konsekvenser, säger han.

Camping är tillbaka i kommunal regi

Upplands-Bro driver campingplats. Sommaren 2021 har Björknäs camping på Ådöhalvön nypremiär, denna gång i kommunens regi.tisdag 15/6 12:09

Striden om gräddhyllan i Kungsängen

Bygget av Svartviks Strand kommer allt närmare. Planerna för ett nytt bostadsområde vid Svartviken i Kungsängen har varit en långdragen process av överklaganden i olika instanser. Mark- och miljööverdomstolen river nu upp tidigare instans beslut...måndag 14/6 14:32