Fotbollstränaren döms av Solna tingsrätt för grova sexövergrepp mot ytterligare en pojke. Foto: Arkiv

Sexdömd fotbollstränare fälls för ny barnvåldtäkt

I fjol dömdes mannen, som var tränare i en mindre klubb i Stockholmsområdet, till åtta års fängelse för att ha våldtagit tre unga pojkar. Nu fälls han av Solna tingsrätt för grova övergrepp mot ytterligare en pojke, som var 11 år vid tillfället. Därmed får mannen sitt straff förlängt med två år, till totalt tio års fängelse.

  • Publicerad 12:01, 15 okt 2018

Fotbollstränaren, som är från Stockholmsområdet, dömdes i slutet av april förra året för grov våldtäkt mot barn – övergrepp som riktade sig mot tre unga pojkar. När våldtäkterna begicks var två av pojkarna 10 år, och en 14 år. Mannen, som är i 30-årsåldern, var vid tillfället deras fotbollstränare i en mindre klubb i Stockholm och arbetade dessutom på deras skola, vilket bedömdes som särskilt allvarligt eftersom han missbrukat sitt förtroende och sin ställning.

Hotade sprida rykten

Medan den rättegången pågick kom uppgifterna fram om ytterligare övergrepp, som riktats mot 11-åringen. Pojken spelade i samma lag och gick på samma skola som de övriga målsägarna.

Precis som i fallen med de andra pojkarna hotade fotbollstränaren 11-åringen att sprida rykten om honom om han gjorde motstånd eller berättade för någon vad han utsatts för.

Övergreppen begicks både i fotbollstränarens bostad och hemma hos pojken när hans föräldrar var ute.

Mannen nekar

Fotbollstränaren förhördes på Kumlaanstalten om de nya misstankarna, men nekade. Det har han gjort även under rättegången.

Men Solna tingsrätt konstaterar i sin dom att pojkens berättelse ”är synnerligen detaljrik och måste uppfattas som självupplevd”. Dessutom finns teknisk bevisning form av DNA-spår på kondomer som hittats hos mannen. Han döms därför för grov våldtäkt mot barn och grovt sexuelllt övergrepp mot barn.

Var tränare i AIK

Domstolen  gör bedömningen att mannen, om även dessa övergrepp varit kända vid tiden för den första rättegången, då hade dömts till tio års fängelse. Därför utdömer man nu två års fängelse  utöver den tidigare domen.

AIK Fotboll bekräftade i samband med att mannen dömdes första gången att han tidigare varit tränare i deras ungdomssektion.