Lär dig bygga maskiner. På sportlovet ordnas en workshop via zoom där du lär dig grunderna inom redstone i spelet Minecraft. Foto: Mostphotos

Sex tips för sportlovslediga i Tyresö

I coronapandemins spår sker flera sportlovsaktiviteter i Tyresö i år digitalt eller utomhus. Här är sex tips för dig som är sportlovsledig.

  • Publicerad 09:45, 26 feb 2021

Vill du lära dig mer om ugglor är Tyresta rätt ställe att bege dig till under sportlovet.

Utomhus vid Naturum finns en uggleutställning och mellan klockan 11 och 14 på lovdagarna utlovas roliga aktiviteter och uggletävlingar för hela familjen.

Fritidsgårdarna i Tyresö håller öppna under lovet.

– Men med restriktioner som till exempel innebär en begränsning i hur många vi får vara i lokalerna. Vi kommer att hålla oss inom kommungränsen på lovet och göra en del uteaktiviteter, säger Tomas Olausson, fritidsgårdschef.

Det går också, sedan ett par veckor tillbaka, att möta fritidsgårdarna digitalt i olika virtuella rum genom programvaran Discord.

– Det är i sin linda. Det är någonting vi har börjat med för att anpassa oss till restriktionerna, men vi kommer att fortsätta också efter. Vi når en bredare målgrupp och det blir som en ytterligare verksamhet fast digital.

Prova på teater

Tyresö kulturskola bjuder på gratis prova-på-teater, med improvisation och teaterlekar, på måndag och tisdag för Tyresöbor födda 2010–2012. Det finns ett begränsat antal platser. Anmälan görs via kulturskolans hemsida.

På de tre biblioteken finns det pysselpåsar att hämta. Biblioteken ordnar också en bokjakt med böcker och hemliga priser utplacerade i Tyresö. Ledtrådar utlovas via bibliotekens sociala medier.

På onsdag och torsdag kan du lära sig bygga maskiner i spelet Minecraft via en digital workshop som kommunen och Hemkodat står bakom.

På kommunens hemsida hittar du fler tips för sportlovslediga.