Sex såldes från lya på Grevgatan

I en vanlig hyresrätt på Grevgatan köpte torskar sex. Två personer har nu dömts för koppleri.

  • Publicerad 15:28, 14 jul 2014

Polisen fick nys om bordellen mitt i Östermalms finaste kvarter via en sexannons på nätet. Efter att ha lokaliserat exakt var bordellen låg började spaningen på Grevgatan.

Lägenheten hade hyrts från mitten av maj, och den andra juni slog polisen till mot bordellen sedan en misstänkt sexköpare gått in i huset.

I förra veckan dömdes i Stockholms tingsrätt en 28-årig kvinna och en 36-årig man från Rumänien för koppleri.

Mannen ska ha agerat som hallick, medan kvinnan själv även sålde sex utöver koppleriverksamheten. Kvinnan dömdes dock enbart för att främjat en annan kvinna att sälja sex på samma Östermalmsadress.

Paret ska sitta i fängelse under fem respektive tre månader.

Kvinnans försvarsadvokat Simon Bergström säger att hans klient inte bestämt om hon ska överklaga, men menar att det inte rört sig om koppleri från hennes sida.

– Det har inte funnits något ont uppsåt från min klient och det har inte rört sig om koppleri. Hon erkänner att hon själv sålt sex, men att hon bara har hjälpt en vän som bett om hennes tjänster, säger advokaten.

Fler bordeller har avslöjats på Östermalm de senaste åren och så sent som i förra veckan dömdes flera personer för koppleri som utgått från en lägenhet på Sandhamnsgatan på Gärdet.

Lokaltidningen Mitt i har även sökt den dömde mannens advokat.

Hon erkänner att hon själv sålt sex, men att hon bara har hjälpt en vän

Karusell på Gröna Lund stängdes efter dödsfall

Djurgården Nöjesfältet Gröna Lund stängde förra tisdagen sin berg- och ­dalbana Insane efter att en man dött i en liknande karusell i ­Spanien.

Man avvaktar med att öppna attraktionen tills man vet vad som orsakade olyckan.

Tivolit beskriver Insane som en karusell för de som vill uppleva galna G-krafter och vilda supersnurrar. Sätena roterar kring sin egen axel, och beroende på vad du väger blir varje åktur unik.

Högre hyror i allmännyttan

Östermalm I innerstans ytterkanter är de allmännyttiga hyresrätterna i snitt dyrare än de hos de privata hyresvärdarna, enligt en ny rapport från Hyresgästföreningen som SVT tagit del av.

Det är främst i de så kallade B-stadsdelarna, så som Ruddammen, Västra Kungsholmen, Hammarby Sjöstad, och Lilla Essingen som hyrorna skjutit i höjden. Att snitthyran här är högre än hos de privata värdarna, menar Hyresgästföreningen beror på att de allmännyttiga bostäderna ofta är nybyggda medan de privata är äldre vilket drar ner snitthyran.