Sandra Tjärnberg och Madelaine Möllerström på Vallmons förskola är två av de sex pedagoger som prisats. Foto: Sigtuna kommun

Sex pedagoger prisade av kommunen

Några av pedagogernas viktigaste egenskaper är att få individerna att känna trygghet, nyfikenhet för lärande och att få de att växa och nå sina mål. De har de sex pedagogerna som nu är korade till Årets pedagog i Sigtuna lyckats med.

  • Publicerad 14:26, 9 jun 2021

Vad har Lovisa Wirdenius, Sandra Tjärnberg, Madelaine Möllerström, Björn Franzén, Jacob Fredriksson Linder och Yonatan Goitom gemensamt? Jo, det är alla utnämnda till Årets pedagoger i Sigtuna kommun.

Sigtuna kommun delar årligen ut Årets pedagog till en lärare eller ett arbetslag inom förskola, grundsärskola, grundskola, gymnasiesärskola, gymnasieskola och komvux. Sedan starten av denna utmärkelse 2008 har 72 personer prisats av kommunen genom åren.

– Det är med glädje och stolthet som vi lyfter fram dessa personer som är så välförtjänta av att hyllas. Det har varit ett tufft läsår med pandemin och jag vill samtidigt passa på att rikta ett stort tack till alla våra medarbetare som gjort sitt yttersta för våra barn och unga trots tuffa förutsättningar. Ni gör skillnad, säger Pernilla Bergqvist (L) som är ordförande i barn- och ungdomsnämnden i Sigtuna.

I år kom det in 250 nomineringar till Årets pedagog i Sigtuna kommun. Av dessa valdes sex pedagoger ut som tillsammans får dela på 40 000 kronor. Dessa ska användas till kompetensutveckling med koppling till pristagarens uppdrag.

– Att det finns många skickliga, engagerade och omtyckta lärare är väldigt tydlig och det har verkligen varit en fröjd att läsa igenom alla fina nomineringar, säger Pernilla Bergqvist.

Här är de sex vinnarna av Årets pedagoger:
Lovisa Wirdenius, S:t Pers skola
Sandra Tjärnberg och Madelaine Möllerström, Vallmons förskola
Björn Franzén, Sigtunaskolan humanistiska läroverket
Jacob Fredriksson Linder, Arlandagymnasiet
Yonatan Goitom, Aircraft Academy of Sweden Arlandagymnasiet

Gemensamt bland motiveringarna för samtliga pedagoger är att de är lyhörda, bidrar till trygghet och får individerna att växa genom sitt engagemang.

– De som i år tilldelas priset är inte bara väldigt skickliga pedagoger som bidragit till att eleverna nått kunskapsmålen, utan de har också på ett föredömligt sätt stöttat sina kollegor i det förändrade arbetssättet som uppstått under pandemin, säger Mattias Askerson (M), ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Var fjärde har fått två vaccindoser

Nyheter Anders Tegnell uppmanar till att hålla midsommarfesten utomhus Smittspridning är fortfarande låg och och vaccineringstakten ökar i Sigtuna. Ny lägstanivå i antal smittade – endast sju nya fall i kommunen.torsdag 24/6 15:28

Jätteökningen: Så mycket har villapriserna stigit i Sigtuna

Nyheter Experterna tror att det snart blir en avmattning Under de senaste tre månaderna steg villapriserna i Sigtuna med elva procent. Det är den näst högsta siffran i länet och den högsta i kommunen på sex år.onsdag 23/6 8:45

Peab bygger broar i Upplands-Bro

Nyheter På gränsen mot Järfälla och Sigtuna Peab har fått i uppdrag av Trafikverket att bygga två olika öppningsbara broar i Upplands-Bro kommun. Kontraktssumman uppgår till 204 miljoner kronor.tisdag 22/6 13:38

Tusentals kan ha flugit med covid-19

Nyheter Stor härva med falska covidtest Omkring 100 000 personer tros ha vänt sig till Doktorsgruppens mottagningar för PCR-tester. Testsvaren misstänks dock vara rena bluffen. Sex personer misstänks nu i härvan, där huvudmannen drivit...måndag 21/6 15:23