Salsa i parken. Instruktören Monica Grahn är instruktör på Friskis & Svettid men kör dansen i Vasaparken i egen regi. Foto: Mimmi Epstein

Seniorsalsa i Vasaparken fortsätter på fredagar

Salsan i Vasaparken upphör inte för att vi lämnar sommaren bakom oss. Under fredagar, när vädret tillåter, välkomnar Monica Grahn intresserade seniorer.

  • Publicerad 16:45, 14 sep 2020

En som har tagit sig till utomhussalsan är Inga-Britt Benter, 79. Hon är ny i gruppen men väldigt förtjust.

– Det är perfekt att dansa utomhus nu när vi inte kan vara inne tillsammans. Och det betyder så mycket att får röra sig, säger Inga-Britt Benter och får medhåll från flera av de för dagen cirka femton deltagarna.

Varje fredag klockan 11, då vädret tillåter, tänker dansinstruktören Monica Grahn fortsätta med sin salsa för 50-plussare som hon har i egen regi, det är valfritt om man vill ge ett bidrag.

Hon startar salsa-kurser för seniorer

Men hon önskar sig ett tak och har varit i kontakt med stadsdelsförvaltningen. Dansbanan hade tidigare ett slags tak som nu är borta.

– Det skulle vara helt perfekt, då spelar det ingen roll om det regnar lite grann, säger Monica Grahn.

Dock verkar det osäkert om det blir något sådant. Eftersom platsen även används frekvent för basket skulle ett tak förstöra för de som vill spela.

"I Vasaparken möts många stockholmare och besökare med olika intressen. Det är mycket roligt att höra att dansarna har glädje av platsen i Vasaparken. Det solskydd som fanns över ytan tidigare planerar vi att ersätta med en ny segelduk inför sommarsäsongen. Den yta som används som dansbana har flera olika funktioner och används också för streetbasket när inte segelduken är på plats" hälsar Veronica Johnander, landskapsarkitekt på Norrmalm.

Foto: Mimmi Epstein