I höst. Om rekommendationerna tillåter, beräknas Träffpunkten öppnas i september. Nu vill Sigtuna kommun ha in förslag från seniorerna om nya aktiviteter som ska arrangeras där. Foto: Sigtuna kommun

Seniorer ska själva över träffpunkten

Snart öppnar Träffpunkten Märsta igen, efter lång väntan. Nu vill kommunen ha nya ideér på aktiviteter från Märstas seniorer.  – Krävs nytänk och omstart, säger Josefin Brodd, (M), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

  • Publicerad 08:00, 1 aug 2021

Hjälpa ungdomar med läxor som skapar möten mellan generationer.

Träffpunkten Märsta har under pandemin hållit stängt. Men i september öppnar den igen, om restriktionerna tillåter

 – En träffpunkt är viktigare än någonsin nu, det känns meningsfullt och skönt att komma igång igen, säger Josefin Brodd, (M), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

Hon berättar att det har funnits en stark längtan efter verksamheten under pandemin, flera föreningar har hört av sig och frågat när träffpunkten ska öppna. Josefin Brodd berättar också att de vill nå ut till fler äldre i Märsta för att motverka ofrivillig ensamhet.

 Träffpunkten beräknas komma igång igen till september. Inför öppningen behövs ett nytänk och en omstart, enligt Josefin Brodd. Därför vill Sigtuna ha in nya önskemål och förslag från seniorerna om vilka aktiviteter som ska finnas här. Det kan vara allt från träning till matlagning. Redan nu har några förslag kommit in.

– Det har kommit in önskemål som är kopplade till teknik, att hjälpa äldre med dagens teknologi. Sen är det också många som vill hjälpa med läxhjälp för låg- och mellanstadiet som skapar möten mellan generationer, berättar Dina-Maria Jerari, samordnare för delaktighetsfrågor på Sigtuna kommun.

– Det är viktigt att kommunen möjliggör dessa aktiviteter för det finns många äldre som kanske inte är medlemmar i någon förening och vi hoppas att nå ut till dem också, säger Josefin Brodd (M).

Josefin Brodd vill också understryka att rekommendationerna som finns kommer vara avgörande om Träffpunkten kommer öppna eller inte.

Dina-Maria Jerari berättar det kan vara svårt nå ut till äldre eftersom många inte har sociala medier.

– Det ska ske på deltagarnas villkor så de kommer dit oftare, och nu finns det en chans att kunna påverka. Vi försöker synas överallt i annonser och på sociala medier. Men det är inte lätt. Vi hoppas på få in fler förslag.

För att lämna in förslag för hur Träffpunkten ska utvecklas mejlar du: kontaktcenter@sigtuna.se eller ring 08- 591 260 00 så berättar de mer om hur man deltar.

Träffpunkten Märsta

Invigdes 28 februari 2019

Ligger på Kulturtorget 9 i Märsta, i samma byggnad som biblioteket, på övre plan.

Drivs av kommunen och har bokningsbara lokaler för föreningar som utgörs av seniorer och pensionärer.

Har en scen med möjlighet till större evenemang.

Visa merVisa mindre