Chans att svettas i bastu i november. Foto: Mostphotos

Segern: Sätrastrandsbadet får bastu i november

Kampen lönade sig för bastuvännerna i Skärholmen. Under tre helger i november sätts en bastuvagn upp vid Sätrastrandsbadet. Alla Skärholmsbor är välkomna att testa den.

  • Publicerad 14:15, 31 okt 2018

– Det här är ett sätt för stadsdelen och bastuföreningen att pejla intresset för en bastu på Sätrastrandsbadet, säger Uje Brandelius, ordförande i Sätrastrandsbadets bastuförening, i ett pressmeddelande.

Föreningen bildades för knappt ett år sedan och jobbar sedan dess för att Skärholmens stadsdel ska få en permanent bastu, tillgänglig för alla. Nu har entusiasterna kommit en bit på väg, i samarbete med Skärholmens stadsdelsförvaltning.

Tre helger i november sätts en tillfällig bastuvagn upp vid Sätrastrandsbadet. Där får alla Skärholsmbor basta gratis – och sedan doppa sig i Mälaren. Man behöver inte vara medlem i föreningen och inte heller anmäla sig – det är först till kvarn som gäller. Handduk och annat får man ta med själv.

Uje Brandelius: musiker, författare, artist – och bastuälskare. Foto: Anna Z Ek

– När vi bildade bastuföreningen för ungefär ett år sen så var intresset jättestort och vår facebookgrupp fick snabbt flera hundra medlemmar. Så jag hoppas att alla som gett entusiastiska hejarop längs vägen också passar på att komma och basta i november, säger Uje Brandelius.

Här är öppettiderna:

Fre 9 nov: 15-21 (mixad bastu)
Lö 10 nov: 13-19 (damer)
Sö 11 nov: 13-19 (herrar)

Fre 16 nov: 15-21 (mixad bastu)
Lö 17 nov: 13-19 (damer)
Sö 18 nov: 13-19 (herrar)

Fre 23 nov: 15-21 (mixad bastu)
Lö 24 nov: 13-19 (damer)
Sö 25 nov: 13-19 (herrar)