Segertorp! Seriesegrare för andra året i rad. Foto: Segeltorps IF

Segeltorp seriesegrare för andra året i rad

Med tre matcher kvar har Segeltorps fotbollsherrar redan säkrat seriesegern – och det som nykomlingar. Efter avgörande matchen åkte laget till deras bortgångne tränares grav: "Vi gör det här till minne av honom."

  • Publicerad 15:07, 16 sep 2019

Som nykomlingar i division 4 kanske man kunde vänta sig en tuff säsong för Segeltorps IF:s herrar. Inte alls. Med tre matcher kvar leder laget med 10 poäng ner till tvåan och har därmed redan säkrat seriesegern.

– Vi har kanske mest snackat om det bakom stängda dörrar, men seriesegern har varit målsättningen hela säsongen. Det är extra skönt eftersom det funnits många som inte har trott på vår satsning, säger Andreas Emretzon, assisterande tränare.

Segern firades med middag på stan. Men först ville laget dela segern med deras bortgångna tränare Önder Özdemir, som dog i cancer förra året bara 28 år gammal.

#viglömmerdigaldrigönder

– Direkt efter matchen samlades vi hela laget och åkte tillsammans till Önders grav i Botkyrka, det var mycket känslor. Hans bortgång var en tuff motgång för hela laget, han var en nära vän och en duktig tränarkollega. Det här gör vi till minne av honom. Han är med oss i omklädningsrummet och som ledare hör jag hans röst.

På lagets segrartröjor stod det förutom "Seriesegrare 2018" och "Seriesegrare 2019" även #viglömmerdigaldrigönder.

Tar ni en tredje serieseger i rad nästa år?

– Det är ingen som inte vill kliva upp om man säger så. Men vi börjar med att spela klart de tre matcher vi har kvar så får vi sätta oss ner och planera framtiden efter det, säger Andreas Emretzon.

Huddinge IF är Huddingeklubben som befinner sig högst upp i herrarnas seriesystem. De har gjort en stabil säsong och har med fyra matcher kvar placerat sig i mitten av tabellen.

Foto: Segeltorps IF

Foto: Segeltorps IF

Foto: Segeltorps IF