Historiska. Det är första gången Segeltorps IF slår Huddinge IK i seniorsammanhang. Foto: Jenny Sjöström

Segeltorp chockade Huddinge i hockeyderbyt

Segeltorps ishockeyherrar stod för en rejäl skräll i Hockeyettan i går. Redan efter första perioden ledde laget med 4–0 hemma i Segeltorpshallen i Huddingederbyt. "Motivation slår klass", säger Segeltorpstränaren Jesper Eriksen.

  • Publicerad 11:59, 30 sep 2019

Efter att Segeltorps tränare och flera av lagets bästa spelare packat väskorna och flyttat tillbaka till Huddinge hockey inför säsongen var det få som trodde att Segeltorp skulle ha mycket att sätta emot när storebror kom på besök i Segeltorpshallen i helgen.

Men redan efter en period var den föreställningen fullständigt punkterad efter att hemmalaget tagit ledningen med 4–0.

– Vi gör en taktiskt sett fulländad period. Vi får utdelning på chanserna vi har och har bud på mer. Vi tog bort tid från dem och krympte deras ytor. Då tycker de att det blir lite jobbigt, vilket vi vet av erfarenhet, säger Jesper Eriksen, nybliven assisterande tränare i Segeltorp.

"Motivation slår klass"

Matchen blev sedan betydligt mer spännande framemot slutet då Huddinge trummade igång maskineriet och reducerade till 4–3. Efter att Segeltorp utökat ledningen till 5–3 reducerade Huddinge igen till 5–4. Efter det höll Segeltorp ifrån och kammade hem trepoängaren.

– Hockeysverige ser nog det här som en jätteskalp för oss, men vi är inte förvånade. Vi vet vad vi kan när vi gör rätt saker. Sen ska vi inte sticka under stol med att vi på papperet har ett sämre lag än Huddinge. Men motivation slår ofta klass.

Jesper Eriksen har tillsammans med Joakim Gustafsson (bror till NHL-proffset Erik Gustafsson) tagit över tränarrollen i klubben inför säsongen. Han visste inte förrän efter matchen att de hade lyckats med något historiskt, alltså att slå Huddinge IK i seniorsammanhang.

Hockeybuss ska lösa Huddinges publikkris

– Man märkte efter matchen hur mycket den här segern betydde för föreningen. Många kom fram och grattade och ville prata. Det känns otroligt kul att vara med på den historiska milstolpen, så klart.

Redan för ett år sedan var Segeltorp nära att klara samma skalp. Den gången tog laget ledningen med 3–0 i första derbyt i Björkängshallen. Den gången lyckades laget inte hålla ifrån när Huddinge hämtade igen till 3–3 och sedan avgjorde i förlängning.

Huddinge IK har endast lyckats plocka en trepoängare på säsongens fem första matcher. Laget ligger sjua i Hockeyettan östra och Segeltorp ligger på åttonde plats.

Inför säsongen lämnade både tränaren och många av de bästa spelarna Segeltorp för just Huddinge. Hur stor utmaning har det varit att bygga ihop ett lag?

– Det har varit en jätteutmaning. Spelarna som har lämnat var otroligt skickliga spelare så det var så klart ett jättetapp för klubben. Men vi har accepterat det och byggt ett nytt lag därefter. Vi har tittat mycket på personen bakom hockeyspelaren och lyckats få ihop en stark grupp.

Vad är målet för säsongen?

– Allettan. Jag vet att det inte är så många som tror att det är möjligt. Men hoppas att fler tror på det nu, säger Jesper Eriksen.

Kommande hemmamatcher

2019-10-02: Huddinge IK – Hudiksvalls HC (19.00)

2019-10-13: Huddinge IK  – Hanvikens SK (16.00)
Segeltorps IF – Strömsbo IF (16.00)

2019-10-23: Segeltorps IF – Wings HC Arlanda (19.00)
Huddinge IK – Sollentuna HC (19.00)

2019-10-27: Huddinge IK – Visby/Roma HK (16.00)

2019-11-06: Segeltorps IF – Hammarby IF (19.00)

Visa merVisa mindre