Sebastian Larsson nickar bollen i matchen mot Belgien i EM 2016. Foto: Mostphotos

Sebastian Larsson prisades för 100 blågula matcher

AIK:s Sebastian Larsson har slagit sig in på tio i topp-listan över flest landslagsmatcher. Han tog emot fotbollsförbundets pris på Friends Arena före avspark av Sveriges första match i Nations League mot Turkiet.

 • Publicerad 11:01, 11 sep 2018

AIK:s Sebastian Larsson prisades på Friends Arena före avspark av Sveriges första match i Nations League – en ny turnering för landslag som kan ge en plats till EM 2020.

Under VM i somras uppnådde mittfältaren 100 matcher i den blågula tröjan. Nu står Larsson på 106 matcher vilket placerar honom på plats nummer tio på herrarnas lista över flest antal landslagsmatcher. Flest matcher har Anders Svensson som har gjort 148 stycken.

Endast 21 832 åskådare hade tagit sig ut till Solna under måndagskvällen. Många av dessa höll på bortalaget Turkiet och överröstade stundtals de svenska supportrarna på plats.

Det blev förlust för det blågula laget efter att ha haft en ledning med 2-0 i halvtid. I den andra halvleken vände Turkiet matchen och vann till slut med 3-2. Segermålet gjordes i den 92 minuten efter ett passivt svenskt försvar endast fyra minuter efter Turkiets kvittering.

Larsson kritiserar den svenska insatsen

Sebastian Larsson var inte nöjd efter matchen och kritiserar den svenska insatsen.

– Det jag är mest besviken på är att vi spelar ett väldigt konstigt spel på slutet. Vi släpper in dem i matchen, det har vi inte gjort på länge, säger han till Sportbladet.

Sverige kommer från en lyckad VM-sommar där det till slut blev förlust i kvartsfinalen mot England. Även de svenska supportrarna slöt upp i somras och sociala medier fylldes av blågula fans.

Vi är tillbaka på jorden

Sebastian Larsson

Inte mycket av detta syntes till på Friends Arena. Strax över 20 000 är en låg siffra jämfört med hur det kan se ut på Friends Arena när landslaget spelar.

– Vi är tillbaka på jorden. Bara för att vi gjorde ett bra VM så betyder inte det att man vinner fotbollsmatcher i framtiden, säger Sebastian Larsson.

Sebastian Larsson står på lika många landslagsmatcher som sin namne Henrik Larsson. Sebastian har på de matcherna gjort sex mål, Henrik nätade 37 gånger.

Fakta

Tio i topplistan i blågult

Här är listan över de som spelat flest herrlagsmatcher i det svenska landslaget.

 1. Anders Svensson, 148 st
 2. Thomas Ravelli, 143 st
 3. Andreas Isaksson, 133 st
 4. Kim Källström, 131 st
 5. Olof Mellberg, 117 st
 6. Zlatan Ibrahimović, 116 st
 7. Roland Nilsson, 116 st
 8. Björn Nordqvist, 115 st
 9. Niclas Alexandersson, 109 st
 10. Sebastian Larsson, 106 st

Bubblare: Henrik Larsson, 106 st