Sebastian i storform inför SM

Sebastian Hedin har prickat formen lagom till SM den 11–15 juli. Nyligen vann den 11-årige kartingtalangen från Stäket sin första seger i J60-klassen när en deltävling i MKR, Mellansvenska Kartingserien, avgjordes i Skövde.

  • Publicerad 09:50, 27 jun 2017

– Jag blev riktigt glad. Under hela dagen hade jag inga problem. Och så har jag utvecklats mycket för att vi var i Italien och körde för några veckor sedan, där var det förare från hela världen och väldigt bra motstånd, säger Sebastian.

Sebastian Hedin började med karting som 8-åring.

Han började köra gokart för tre år sedan. En kusin hade börjat köra och Sebastian och pappa Christer stack till gokartbanan i Järfälla för att testa.

Tävlar för Järfälla MK

– Det gick fort och jag tyckte att det var kul. I en månad körde jag med hyrd kart, sedan köpte vi en egen.

Sebastian Hedin på prispallen i Skövde.

Sedan dess tränar Sebastian en gång i veckan och tävlar för Järfälla MK. Nyligen tog han alltså sin första seger i MKR:s J60-klass, för barn i åldern 9–13 år, vilket ger självförtroende inför SM som avgörs i Kristianstad den 11–15 juli.

Siktar högt i SM

– Jag har kört på den banan en gång tidigare. Den är svår, de har kört VM där, men jag tror att den passar mig ganska bra.

31 förare är anmälda i Sebastians klass, men han siktar högt.

– Mitt mål är att komma topp tre.

Oro för banan i Järfälla

Enda molnet på Sebastians kartinghimmel är att Järfälla MK är uppsagda från sin bana norr om Rotebroleden, så årets säsong ser ut att bli den sista där.

– Det är jättetråkigt. Vi bor väldigt nära. Om banan läggs ner måste vi åka till Enköping för att köra, säger han.