Kommer du ihåg när alla barn plötsligt började gå långa promenader i jakt på Pokémonfigurer som de hittade med hjälp av sina telefoner i spelet Pokémon Go?

Nu kommer ett liknande spel till Lidingö centrum och Skärholmens centrum. Det går ut på att hitta dinosaurieägg som är utplacerade i centrumen med hjälp av en app på telefonen. Sedan ska äggen kläckas och spelaren måste ta hand om sin dinosaurieunge, mata den och träna den. Man kan också tävla med sin dinosaurie i centrum.

– Dinosaurierna finns – men bara i din telefon. När man spelar är man ute och rör på sig men det ger verkligheten en ytterligare dimension. Jag har själv provat, det blir förvånansvärt realistisk när du ser din dinosaurie kläckas och växa på din telefon, säger Carl Strufve, Nordenchef på Grosvenor Europe som äger centrumen.

Grosvenor har tidigare testat konceptet i England på köpcentrumet Liverpool One, och menar att det ökade antalet besökare markant.

Locka yngre

– Målet är att det ska vara roligt att besöka Skärholmen och Lidingö centrum. Spelet ger även hela familjen anledning till att besöka oss oftare och har därmed en positiv påverkan på våra hyresgästers omsättning, säger Carl Strufve.

Spelet Megaraptor kommer att lanseras 25 september.