Fasa. Fasa väntar i Lidingö centrum när dinosaurier kliver in på scenen. Foto: Grosvenor Europe/Mostphotos

Se upp i centrum – nu kommer dinosaurierna

Dinosaurier ska locka unga besökare till Lidingö centrum och Skärholmens centrum. Men det är inga plastleksaker det handlar om utan ett interaktivt spel där man kan hitta dinosaurieägg med sin telefon.

  • Publicerad 07:00, 14 sep 2021

Kommer du ihåg när alla barn plötsligt började gå långa promenader i jakt på Pokémonfigurer som de hittade med hjälp av sina telefoner i spelet Pokémon Go?

Nu kommer ett liknande spel till Lidingö centrum och Skärholmens centrum. Det går ut på att hitta dinosaurieägg som är utplacerade i centrumen med hjälp av en app på telefonen. Sedan ska äggen kläckas och spelaren måste ta hand om sin dinosaurieunge, mata den och träna den. Man kan också tävla med sin dinosaurie i centrum.

– Dinosaurierna finns – men bara i din telefon. När man spelar är man ute och rör på sig men det ger verkligheten en ytterligare dimension. Jag har själv provat, det blir förvånansvärt realistisk när du ser din dinosaurie kläckas och växa på din telefon, säger Carl Strufve, Nordenchef på Grosvenor Europe som äger centrumen.

Grosvenor har tidigare testat konceptet i England på köpcentrumet Liverpool One, och menar att det ökade antalet besökare markant.

Locka yngre

– Målet är att det ska vara roligt att besöka Skärholmen och Lidingö centrum. Spelet ger även hela familjen anledning till att besöka oss oftare och har därmed en positiv påverkan på våra hyresgästers omsättning, säger Carl Strufve.

Spelet Megaraptor kommer att lanseras 25 september.

Verkligheten blir förstärkt

Dinosauriespelet i centrum använder sig av tekniken "Förstärkt verklighet", på engleska augmented reality. AR är slags informationsteknologi där vår verkliga miljö kompletteras eller förstäks med datorgenererade bilder, ljud, grafik eller liknande.

Det här är en annan sak än Virtuell verklighet, VR som ersätter den verkliga världen med en låtsasvärld.

Ett välkänt spel som använder sig av AR-teknik är Pokémon Go.

Källa. Wikipedia

Visa merVisa mindre