Daria Vatanimarsic och Iris Laikko, båda från Handen. Foto: Sacharias Källdén

Se sån stil ni har, Haningebor!

Sommaren är äntligen här och Mitt i Haninge har tagit pulsen på det lokala modet. Den gemensamma nämnaren hos de vi pratat med är färg. Så här beskriver några Haningebor sin stil.

  • Publicerad 14:46, 23 jun 2021

Daria Vatanimarsic. Foto: Sacharias Källdén

Läderhalsband och nitar

I svart burrigt hår och iförd ett läderhalsband med långa nitar fångar Daria Vatanimarsic, 13, från Handen vår uppmärksamhet.

– Idag klädde jag mig inte jättemycket i min normala stil. Jag har mycket vitt på mig, det brukar vara lite mer åt punkhållet. Jag vet inte varför jag gillar den stilen, jag bara dras till den och även musiken. Slipknot lyssnar jag på, det är ett bra band. När jag köpte den här klänningen, så var det för att jag skulle ha den här korsetten till, att svart passar med vitt.

Visa merVisa mindre

Iris Laikko.

En vandrande regnbåge

Iris Laikko, 14 från Handen är i centrum med kompisen Daria och handlar lite när vi fångar henne.

– Jag brukar ha mer färg, så att jag ser ut som en vandrade regnbåge ibland, och håret brukar vara rödare. Jag ska snart färga om det, jag har faktiskt precis varit och köpt färg. Jag har haft väldigt svårt att hitta en stil som jag gillar. Sen började jag tänka att jag tar det jag tycker är fint bara, och då har det bara blivit att jag burit mycket färg.

Visa merVisa mindre

Ornella Nizigiyimana. Foto: Sacharias Källdén

Löst, ledigt och 90-tal

– Jag skulle säga att jag har en väldigt 90-talig, Spice Girls-stil, säger Ornella Nizigiyimana, 26, från Handen som just varit och tränat.

– Jag gillar Buffalo, lite crap top, gärna lite mam jeans, lite hög midja men som ändå sitter lite löst. Jag har oftast mitt hår utsläppt, mitt lilla afro, men ibland också boxsprayed. Den gemensamma nämnaren för det jag har i garderoben är att jag har oftast färg och mönster. Jag har en bakgrund som dansare så min stil har inspirerats av det. Sen kommer jag från ett land, Burundi, där färger och mönster är det normala.

Visa merVisa mindre

Faisal Jandoubi. Foto: Sacharias Källdén

Sportigt och sommargrönt

Vid ett cafébord med bra uppsikt över folklivet sitter Faisal Jandoubi, 50 från Brandbergen och njuter av sin kaffe.

– Jag gillar den gröna färgen. Du vet, det är sommar och det är fint och grönt ute. Plus att jag gillar sportiga kläder med ljusa klara färger. Det passar på mig eftersom jag är mörk. Men det är bara på min fritid som jag har sportiga kläder. Jag arbetar som svetsare och jag har ofta shorts eftersom det är så varmt.

Visa merVisa mindre