Bekvämt och lätt

– Jag är inte en sådan som följer trenderna utan klär mig mest efter vädret. Scarfen med dödskallar har jag bara på mig när jag jobbar. Det jag gillar med min klädstil är att den är bekväm och lätt, så brukar jag jobba när jag väljer kläder. På sommaren blir det mest shorts eller kjol. Med ungas klädstil i dag är det lite si och så, lite väl kort ibland, säger 32-åriga Viksjöbon Erika Västerlund.

Kläder efter väder

– Jag vet inte vad som är poppis i kommunen, kanske för att jag inte har öga för kläder på det sättet. Själv har jag en skidjacka på mig för att det är lagom klädsel för vädret. Och jag har rejäla vinterkängor på mig också. Jag vet inte om skidjacka är något som folk brukar gå runt med så här års i Järfälla, men jag gör det i dag i alla fall, säger 37-årige Fredrik Lundberg som bor i Kyrkbyn i Barkarby.

En så kallad mod

– Den här duffeln köpte jag för snart tio år sedan. Jag älskar den. Egentligen vill jag ha manchesterbyxor, men det går inte att få tag på längre. När jag var yngre var jag väl en så kallad mod, gick i stora kläder och rökte pipa. Jag tycker att det är förskräckligt att dagens ungdomar går och köper trasiga jeans. När de blir äldre får de ju besvär med knäna, säger 76-åriga Ulrica Stamelius från Jakobsberg.

Snyggt och bekvämt

– Det är väl mest mjukisdressar och lite mer bekväma kläder som är populärt, speciellt nu under corona. Bland ungdomar tror jag att det är mycket märken som gäller: dyra Adidasskor, byxor och allt möjligt. I dag har jag inte de finaste kläderna på mig, men jag kör väl också mycket Adidasoveraller och sådant. Jag tycker att det är snyggt och bekvämt, så det är ett plus. I dag är det bara mjukisbyxor och en tröja, jag håller på att skriva uppsats så det är mest en bekvämlighetsfråga, säger Rebecca Herrdin, 27-årig Kallhällsbo.