Se OS-vinnaren Stefan Holms legobyggen på Nördcafé

För de flesta är han känd för sina höjdhoppsprestationer, OS-guld och VM-silver bland annat. Vad färre vet är att Stefan Holm gärna snöar in på att bygga tidernas största idrottshändelser i Lego. På onsdag, den 14 november, gästar han Tekniska museets Nördcafé.

  • Publicerad 14:20, 8 nov 2018

Den folkkära idrottshjälten Stefan Holm har inte bara vunnit OS-guld i höjdhopp, han är också en legobyggare av rang.

Nu är han aktuell med en bok där han har samlat 21 av våra största svenska idrottsögonblick i modern historia, bit för bit återskapade i Lego.

Anjas säl och Ravellis straffräddning finns med

Bland Stefan Holms bästa legobyggen finns Ravellis makalösa räddning mot Rumänien i VM -94, Foppas avgörande OS-straff mot Kanada samma år, Anja Pärsons klassiska säl och Björn Borgs historiska seger över McEnroe i Wimbledon 1980.

Det är viktigt att kunna fokusera, både som höjdhoppare och som legobyggare. Här har Stefan Holm återskapat Foppa Forsbergs klassiska OS-straff 1994. Foto: Mikael Solebris

Nu kommer Stefan Holm till Nördcafé där alla besökare kan dyka ner i hans djupa passion för legobitar, hänga med i historiska sportögonblick – och kanske plocka upp några tips för egna mästerverk i Lego.

I år är det tio år sedan Tekniska museet vid Gärdet startade sitt Nördcafé och började bjuda in passionerade eldsjälar att dela med sig av sitt stora intresse över en fika.

Fri entré när Stefan gästar Nördcafé på onsdag

Sedan 2008 har ett hundratal färgstarka personer med förkärlek för vitt skilda saker som hissåkning, UFO:n, turbaner, damm, låsdyrkning, stickning och kärnkraft kommit till Nordcafé. Intresset har varit stort och i dag finns Nördcaféer på flera håll i landet.

Stefan Holm visar sina byggen på Nördcafé på onsdag den 14 november klockan 18, och det är fri entré.


Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!