Se när polisen på Norrmalm imiterar Leif GW

Strax innan semestern bjöd poliserna Ted Eriksson och Armas Ekstrand på en GW-imitation som genast blev viral. – Responsen har varit lavinartad, jag la ut den på min Instagram och sedan la Ted ut den på sin och Twitter, folk har uppskattat den, säger Armas Ekstrand, polis på Norrmalm.

  • Publicerad 14:38, 26 jun 2018

Leif GW Persson har blivit imiterad av flera olika personer, men frågan är om inte Norrmalmspolisen Armas Ekstrand har gjort den bästa. Likheten är slående mellan poliskonstapeln och kriminologiprofessorn. Det var i söndags efter arbetspasset, dagen innan semestern som de båda poliserna spelade in filmen.

– Jag gillar att imitera folk och har gjort det hela livet, så man har det väl lite i blodet. GW är en av de som jag gör bäst, det får jag ändå medge. Det var mest en kul grej för att vara lite humoristiska och något att bjuda på, säger Armas Ekstrand.

De båda poliserna gillar professorn och imitationen är gjord med en stor portion kärlek till den folkkära kriminologen,

– Vi gillar GW jättemycket och tycker att han är skitbra. Det är en imitation som är gjord med mycket kärlek till honom och vi beundrar hans arbete.

Flera kopplingar till GW

Men likheterna mellan Armas och GW slutar inte vid imitationen. Konstapeln bor nämligen på samma gata som GW en gång i tiden gjorde.

– Ja det stämmer och nu är jag på en filminspelning av Malin Persson Giolito, GW:s dotters bok Störst av allt. Världen är bra liten.

Jag härmar enbart personer som jag tycker om, jag imiterar med kärlek.

Armas Ekstrand, imiterande polis

Men det är inte bara GW som Armas kan imitera utan han har fler personsträngar på sin lyra.

– Jag gör en helt okej Niklas Holmgren, fotbollskommentatorn. Annars gillar jag att härma kollegor, det är kul.  Men jag härmar enbart personer som jag tycker om, jag imiterar med kärlek.