Foto: Sacharias Källdén

Se Huddinge 2020 i bilder

Varje vecka, året om, får våra fotografer tillgång till massor av spännande platser och människor runt om i Huddinge. Det här är deras bästa bilder från 2020.

  • Publicerad 14:25, 18 dec 2020

Filmiskt möte

10 november. Det klickar och klackar i linoleumgolvet på Rosendalsgårdens äldreboende. Genom de dunkla gångarna rör sig en fluffig best. Kajsa Holmberg öppnar dörren in till Gun Andersson och Asco stiger in.

Den lilla minihästen går fram till sängen där Gun vilar och lägger sin nos i hennes hand. Ljuset från gardinerna strömmar in över rummet och scenen känns filmisk.

Det är inte varje dag en minihäst hälsar på i ett äldreboende. Det var fint för oss på tidningen att vara med och uppleva glädjen det sped, inte minst i coronatider.

Visa merVisa mindre

Foto: Sacharias Källdén

En plats för alla

6 november. Under senhösten hakade vi på Richard Vestin, naturinformatör på Huddinge kommun till Mörtsjön i Orlångens naturreservat. Skogen fullkomligt exploderade i rött, guld och orange.

”Det är som att gå i en gyllene sal under bokarnas lövverk, som att stiga in i en sagovärld”, skrev vår reporter.

Under året med corona har rekordmånga letat sig ut i Huddinges vackra natur. I våras släppte kommunen en guide där de tipsade om de minst populära utflyktsmålen här. En nyhet som snappades upp av BBC. Vad gör man väl inte fölr att kunna hålla avstånd?

Visa merVisa mindre

Foto: Sacharias Källdén

Årets selfie

16 mars. Det är vår och coronaviruset är fortfarande något som är nytt i samhället. Bassam Al-Baghdady har startat ett initiativ för att hjälpa sina grannar att handla, något som börjat sprida sig över hela stan.

Mitt i:s fotograf Sacharias Källdén följer med Bassam i bilen på jakt efter mjölk, tomater, kaffe och... toapapper. Ni minns väl toapappershysterin? På första affären gapar hyllorna tomma, men Bassam har hört ett rykte: en butik i Älvsjö får in leverans vid lunch. Vi hoppar in i bilen och kör iväg. Och där, vid kassorna, står de. Det vita guldet.

Bassam tar årets selfie för att meddela folk i sociala medier att skynda sig dit.

Visa merVisa mindre

Foto: Sacharias Källdén

Prisad park för de minsta

24 oktober. Välkommen till Valleby! Nedan entrén till parken som utformats efter Valleby i LasseMajas detektivbyrå. Här finns en hel liten stad i miniatyr där både stora och små kan leka.

Alesia Stingacio, 5, susar ner för rutschkanan från hotellet mitt i Valleby. Hon vill gärna leka i parken – helst varje dag.

Härbreparken i Skogås kan stoltsera med att ha fått Huddinges byggnadspris 2020.

Visa merVisa mindre

Foto: Claudio Britos

Inifrån vården

9 april. Emma Gustavsson jobbar med coronapatienter på ett sjukhus i Region Stockholm. Under våren gör hon ett uppmärksammat inlägg i sociala medier om arbetssituationen. För Mitt i berättar hon: ”Det jag skulle vilja just nu är att den här mardrömmen tar slut. Att vakna upp till en helt vanlig dag, utan pandemi, så att jag kan åka hem och krama om min familj igen.”