I natt målade Daniel Helldén ränderna till nya övergångsstället på Mäster Samuelsgatan. Foto: Thomas Karlsson

SE FILMEN: Här målar Helldén (MP) "sitt" övergångsställe i City

Du har gått där, trots att det aldrig funnits ett övergångsställe. Men nu finns det en säker övergång vid Klaratunnelns mynning på Mäster Samuelsgatan. Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) målade själv dit ränderna i natt.

  • Publicerad 16:13, 17 aug 2016

I vintras berättade vi om Miljöpartiets:s planer på ett övergångsställe vid Klaratunnelns mynning på Mäster Samuelsgatan.

LÄS ÄVEN Här vill MP bygga ett övergångsställe

Vi i Vasastan träffade då trafikborgarrådet Daniel Helldén på plats som lovade att ordna en säker övergång. Filmsnutten där Helldén med målmedveten blick korsar den ansträngda gatan blev vida spridd på sociala medier.

Och trafikborgarrådet höll ord.

I natt kom ränder och trafikljus på plats.

Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) var själv med och anlade det efterlängtade övergångsstället.

– Det kändes bra att måla upp ränderna, jag fick noga instruktioner. Man går med en vagn som innehåller en 200 grader varm massa. Målar man snett så sitter det där, men jag fick godkänt, säger Helldén, som aldrig tidigare har uppfört ett övergångsställe.

– I 40 år har man prioriterat bilar på platsen, nu får vi äntligen släppa fram gående där. Efter Vi i Vasastans film i vintras har jag fått otroligt mycket respons och folk har hört av sig på Twitter och Facebook om att det är tokigt att det inte har funnits ett övergångsställe på platsen tidigare, säger Daniel Helldén (MP).

Och så här såg det ut i vintras