SE FILMEN: Här hedras dödade Eric Torell

Tårar, musik och regn. Under söndagen hyllades minnet av Eric Torell på den plats där han i torsdags blev skjuten till döds av polis.

  • Publicerad 17:02, 5 aug 2018

Under söndagen genomfördes en manifestation för att hedra minnet av Eric Torell, den 20-åring med Downs syndrom som blev skjuten till döds av polis tidigt i torsdags morse. En kortege med motorcyklar gick vid 13-tiden från Skarpnäck till Norrbackagatan i Vasastan. Eric var väldigt förtjust i motorcyklar. Att kortegen startade i Skarpnäck beror på att Erics mamma bor där medan pappan finns i Vasastan.

Vid 14-tiden började motorcyklarna anlända till Norrbackagatan och en minnesstund hölls på den innergård där Eric Torell blev skjuten. Runt 500 personer var på plats för att hedra hans minne. Även flera medier, bland annat danska TV2.

Dödade Eric hedras med mc-kortege

Många grät när Janne Schaffer och Stefan Jämtbäck inledde med Ted Gärdestads "I den stora sorgens famn". Sedan la familjen blommor på platsen där Eric blev skjuten och efter det hölls en tyst minut. Minnesstunden avslutades med allsång av en av Erics favoritlåtar, Ted Gärdestads "Sol, vind och vatten". Trots ösregnet och åskan stannade många kvar och sjöng.

Per Thomas och Monika Raderman hade åkt från Kumla för att hedra minnet av Eric Torell.

– Vi har goda vänner som har en pojke med Downs syndrom. Han har alltid en diskborste med sig när han går ut för att han ska känna sig trygg. Så nu har vi lagt en diskborste på platsen där Eric blev skjuten, som en hälsning från Teodor, säger Per Thomas Raderman.