Hamamhuset. Ett turkiskt bad ska byggas i bottenplanet i nedbrunna Katarina Västras gamla gymnastiksal. Lägenheterna byggs ovanpå. Foto: Elina Lundberg och Arklab

Se bilderna – lyxlägenheterna i Hamamhuset på Söder snart till salu

Femton exklusiva lyxlägenheter med privat hiss till stans första hamam kan bli Södermalms dyraste bostäder – någonsin. Mäklaren tror på rusning: ”Folk kommer slåss om dem”.

  • Publicerad 11:22, 21 sep 2016

Södermalmsnytt har tidigare rapporterat att det turkiska badhuset på Östgötagatan nu har fått bygglov och att byggstarten närmar sig.

LÄS ÄVEN: Nu byggs det turkiska badhuset på Söder

Nu kan vi avslöja mer om projektet som enligt mäklaren ska kännetecknas av ”exklusivitet, diskret lyx och ett hamam i världsklass”.

"Som Zlatans kyrka"

– Det här är något helt unikt i Stockholm. Det närmaste man kommer är Zlatans kyrka på Östermalm men det här är ändå något annat, säger mäklaren Richard Lagerling på Lagerlings.

Planen är att bygga det turkiska badet i bottenplan i nedbrunna Katarina Västras gamla gymnastiksal. Hamamet ska inredas helt i vit turkisk marmor och kommer ha bad, dusch och gym. Det ska vara öppet för allmänheten men de boende i huset kommer få en exklusiv tillgång till badet.

– De kommer ha flera förmåner. De kommer bland annat kunna åka hiss ner på morgonen i badrock och börja dagen med ett turkiskt bad, säger Richard Lagerling.

Takvåningar och duplex-loft

Totalt är det femton bostäder som ska byggas på badet. Förutom två rejäla loftvåningar med takterrasser och stora fönsterkupor sticker husets största lägenheter ut. De ska bli 170 kvadratmeter, ha två våningsplan och dubbel takhöjd. Enligt Richard Lagerling är de två duplex-loften projektets häftigaste.

– Folk kommer att slåss om dem, säger han.

Det blir också mindre tvåor och treor i huset, som enligt den preliminära tidplanen är färdigt för inflyttning i slutet av 2017 eller i början av 2018.

"Ny prisnivå på Söder"

I slutet av det här året är det dags för säljstart men redan på fredag går det att anmäla intresse för bostäderna. De kommer att säljas till fasta priser och i turordning. Till riktigt saftiga priser.

-– Det här är en nivå vi inte sett tidigare i Stockholm och det kommer att kosta därefter. Det här blir de dyraste lägenheterna som har sålts på Södermalm men det är också avancerat och dyrt att bygga i det här gamla husskalet, säger Richard Lagerling.

Mäklaren: Blir snabb försäljning

Han tror, trots väntande prisrekord, på ett starkt sug bland köparna. Redan innan mäklaren hade släppt information om projektet gick telefonen varm hos Richard Lagerling.

– Trots att det här är ett väldigt dyrbart projekt tror vi att många kommer vilja ha det här unika boendet. Det kan vara Söderbor vars barn flugit ut och som tröttnat på sekelskifteslägenheten på Högbergsgatan som vill ha något ballare, men vi tror också att intresset kommer vara stort bland utlandssvenskar som vill tillbaka till Sverige, säger han.

Tidigast i höst kommer bygget att starta. En stor utmaning blir att återuppbygga husets kortsidor som ska återfå det gamla utseendet.

Hamamhuset

Vad: Turkiskt bad och 15 lägenheter byggs där Katarina västras nedbrunna gymnastiksal står.

Var: Östgötagatan 25.

När: Bygg- och säljstart senare i år. Inflyttning sista kvartalet 2017 eller början av 2018.

Intresseanmälan: hamamhuset.se från och med fredag

Visa merVisa mindre

Badrum i Hamamhuset där de boende också kommer kunna ta hissen ner till det turkiska badet i bottenplan. Foto: Arklab

Interiör från Hamamhusets duplex-loft. Foto: Arklab

Interiör från Hamamhusets duplex-loft. Foto: Arklab

Interiör lägenhet i Hamamhuset. Foto: Arklab