Vy från 16:e våningen. Innovationen har 36 boendevåningar och ligger 139 meter över havet. I huset finns bland annat ett gym och en bio. Foto: Sacharias Källdén

Se bilderna inifrån Norra tornen

I veckan invigdes Norra tornen i Hagastaden. Flera internationella medier, arkitekten bakom tornen samt Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M) var på plats.

  • Publicerad 09:00, 11 nov 2018

I torsdags invigde Oscar properties Norra tornen i Hagastaden som är Stockholms innerstads högsta bostadshus med en höjd på 125 respektive 110 meter.

Folk har börjat flytta in i det ena tornet, Innovationen kallat, upp till 16:e våningen men byggnaden är inte helt färdigställd. Helt klart med 36 boendevåningar beräknas det vara i februari nästa år. Bygget av det lägre tornet, Helix, har påbörjats och ska vara klart 2020. När båda tornen är helt färdigbyggda kommer de att innehålla totalt 320 bostäder.

Rekorddyr lägenhet såld i Norra tornen

Med på invigningen var bland annat arkitekten bakom tornen, Reinier de Graaf från arkitektkontoret OMA, ett tjugotal internationella medier, Oscar Engelbert, vd och grundare av Oscar properties samt Stockholms nya finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M).

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Jag älskar skyskrapor och det här är verkligen ett nytt landmärke. En symbol för att Stockholm är en stad i framkant. Det är topnotch-arkitektur, säger Anna König Jerlmyr (M).

SE FILMEN: Häng med upp i Norra tornen

Hon ser gärna att det byggs mer på höjden.

– Men inte mitt i stan, utan vid stadens inlopp och vid brofästen. Loudden är ett bra exempel på en plats där vi vill bygga högt, säger Anna König Jerlmyr (M).