SDE kan ställas mot Djurgården i slutspelet. Foto: Läsarbild Roger Moe

SDE spelar historisk slutspelsmatch i Enebyberg

SDE:s damlag har för första gången har tagit sig till slutspel i SDHL. En fantastisk säsong går nu in i ny fas.

  • Publicerad 12:34, 14 feb 2020

För många år sedan gjordes en satsning på flick- och damhockey i SDE. Den satsningen visar sig nu vara lyckosam.

SDE vann den senaste matchen mot Göteborg med 4-2 och placerar sig som sämst på en sjätteplats. Detta betyder att SDE spelar slutspel oavsett resultat i de två avslutande matcherna borta mot Brynäs och Leksand.

Laget har som mål att placera sig på en femteplats.

Vi ser på det som en helt ny säsong där allt kan hända

Shayne Warschaw

Den första slutspelsmatchen kommer att spelas i Enebybergs IP, onsdagen den 19 februari. Motståndet blir antingen Brynäs eller Djurgården beroende på resulataten i de sista matcherna.

– Vi har spelat bra mot båda under säsongen men när det kommer till slutspel så spelar det ingen roll vad som hänt under säsongen, allt är borta och glömt. Vi ser på det som en helt ny säsong där allt kan hända. Oavsett vem vi möter så kommer det att bli tufft och vi måste vara redo, säger tränaren Shane Warschaw till SDE:s hemsida.

Derbyvecka väntar för SDE: ”Är heta och tuffa matcher”

Nya möjligheter

För första gången i klubbens historia ska SDE nu spela slutspel. Tidigare säsonger har klubben kämpat i botten av tabellen och fått kvala för att hålla sig kvar i den högsta serien.

Nu är förutsättningarna annorlunda, mycket tack vare ett stabilt försvarsspel. Enligt Shane Warschaw är laget förberedda för nästa steg.

– Vi måste minimera våra misstag och spela hockey i 60 minuter, vara mentalt förberedda för ett slutspel som kan bli galet och känslosamt, ta det byte för byte och spela det bästa vi kan, säger han.

Två bortamatcher väntar

Matcherna mot Brynäs och Leksand spelas ikväll, fredag klockan 19.00 respektive lördag klockan 18.30. Bägge matcherna sänds på Cmore.

Räkna med att SDE kommer att ge allt för få med sig momentum inför fortsättningen.

– Vi vill också ha en positiv helg för att få en bra moral och känsla inför slutspelet, säger Shane Warschaw.

SDE-målvakten Sofia om lönegapet i hockeyn: ”Helt rimligt”