VATTEN OCH MUSIK. SD föreslår att en staty av Avicii ska placeras mitt i en fontän som sprutar vatten och spelar musik. Foto: Sverigedemokraterna Stockholm

SD vill bygga Avicii-fontän på Östermalm

Östermalms stadsdelsnämnd beslutade i februari att Tim Avicii Bergling ska få en minnesplats i Stockholm. Nu finns det ett förslag att bygga en staty – mitt på Östermalmstorg.

  • Publicerad 09:47, 18 mar 2021

Det är Sverigedemokraterna i Stockholm stad som tagit fram ett förslag på hur hela Östermalmstorg kan göras om i och med att den temporära saluhallen försvinner.
Bland annat föreslås att gångstråket mellan Humlegårdsgatan och Storgatan förstärks, samt att själva torget får mer blommor sittplatser. Mitt på torget ska det anläggas en stor fontän, enligt förslaget.

Förslaget: Bygg stadspark över Centralbron

NYTT PÅ ÖSTERMALM? SD vill att Östermalmstorg ska göras om. Foto: Sverigedemokraterna Stockholm

Sprutar vatten

Och det är i mitten av fontänen som den bortgångne artisten, musikproducenten och den dj:n Avicci ska hyllas.
Enligt förslaget ska en staty av honom bakom ett mixerbord placeras. Fontänen ska spruta vatten och på kvällarna kan vattnet ljussättas samtidigt som det strömmar musik ur fontänen.

–Vi ligger alltid i framkant, och är det någon som är värd en egen plats på sin hemmaplan så är det världsartisten Avicii, skriver Peter Wallmark, gruppledare för SD i Stockholm, i en kommentar till Mitt i.

SD tycks vurma allt mer för torg och parker i Stockholm. Tidigare har de föreslagit att Sergels torg ska däckas över.

Förslag från SD: Däcka över Sergels torg