SD: ”Vi och M blir sammansvetsade i opposition”

SD:s gruppledare i Haninge, Christian Lindefjärd, säger att de andra partierna – trots SD:s stora framgång i Haninge – ”tävlat i avståndstagande” från SD efter valnatten. ”Moderaterna är de enda som pratar med oss i Haninge”, säger han.

  • Publicerad 06:00, 15 nov 2018

SD gick kraftigt framåt i valet i Haninge och med 11 mandat i nya kommunfullmäktige befäste man sin position som Haninges tredje största parti.

Och när Haningemoderaterna efter valnatten meddelade att man var öppna för att prata med SD för att få igenom politiken, fanns det de som trodde att Haninge skulle bli första Stockholmskommun där SD skulle utgöra någon form av stöd till ett politiskt styre.

M de enda som pratar med SD

– Men det har inte hänt någonting efter valet. Vi visste om att ingen skulle prata med oss. Moderaterna har det inte varit några problem med, men bland de andra partierna har man tävlat i avståndstagande från oss, säger Christian Lindefjärd, SD:s gruppledare i Haninge.

Om den nya koalitionen får ihop en gemensam politik till december, så blir M, SD och V de enda rena oppositionspartierna i Haninge.

– SD och M kommer att bli sammansvetsade i opposition. Det blir två partier mot resten, så ser jag det, säger Christian Lindefjärd.

Tror att styret spricker

Christian Lindefjärd tror dock att S-, C-, L- och KD-koalitionen hinner spricka innan de hinner presentera sin politiska plattform, säger han.

– Jag tror att de mindre partierna riskerar att bli överkörda i koalitionen. Att den är framhastad och att den därför inte håller.