SD-politikern i Täby: ”Islam är ren ondska”

Riksdagskandidaten och Sverigedemokraternas vice ordförande i Täby Mikael Bystedt, 37, har spridit rasistiska kommentarer i flera år, skriver Expressen. Han ska bland annat ha skrivit att araber är ”jordens avskum”, försvarat apartheid och uppmanat människor att fuska med skattepengar.

  • Publicerad 09:35, 19 jun 2018

 

Riksdagskandidaten och Täbypolitikern Mikael Bystedt, 37, har anonymt skrivit hundratals kommentarer på flera hatsajter som Avpixlat och Fria tider under åren 2012 till 2016, visar en granskning från Expressen.

”Islam är ren ondska”

Under våren 2016 skrev han på Avpixlat att: ”Alltså, det är INTE invandrare som våldtar…det är MUSLIMER! Vart de än kommer så skapar det ALLTID problem!”¨

Han skrev året innan att man skulle utvisa alla muslimer och att ”islam är ren ondska”. Han skrev också att man ska förstöra alla spår av islam och de som motsätter sig utvisning ska mötas med militärt våld. Han skrev också uppmuntrande kommentarer när somaliska moskéer brann i London med orden: ”Jäkla va bra gjort! Nu hoppas vi att detta sprider sig till sverige som en löpeld”.

Försvarar apartheid

Han skrev också att ensamkommande är ”lata parasiter som inte orkar lyfta ett finger…”. I en kommentar på sajten Avpixlat skriver han: ”Nog för att alla människor ska ha lika värde, men det var nog betydligt säkrare i usa när det var apartheid. Vill man göra sitt hemland säkert…enkelt, ut med afrikaner och muslimer.”

Han är idag vice ordförande för SD Täby och står på plats nummer tre på partiets kommunala valsedel. Han jobbar också som pressassistent på Sverigedemokraternas riksdagskansli och kandiderar till riksdagen.

Fuskar så mycket ni bara kan och roffa åt er av skattepengarna

I en kommentar uppmanar han människor att fuska med skattepengar. Han skriver att:

Uppmaning: fuskar så mycket ni bara kan och roffa åt er av skattepengarna (det finns ju ändå uppenbarligen hur mycket pengar som helst) och spara det på nåt schweiziskt konto, när sen sverige brakar ihop (för det kommer det) då flyr vi till somalia (alla somalier finns då ändå här)”.

Mikael Bystedt (SD) är partiets vice ordförande i Täby. Foto: Riksdagen/Mitt i Arkiv

Nekar till kommentarerna först

Till Expressen svarar Mikael Bystedt att han först inte känner till någon av kommentarerna, men när de förklarar att han röjt specifika personuppgifter om sig själv bekräftar han uttalandena. På frågan om hur det skulle gå till att utvisa alla muslimer svarar han att:

– Nej, utan det där är inget jag står för tyvärr.

På frågan om varför han skrev att han uppmuntrade segregeringen i USA svarar han att:

– Absolut inte, segregeringen var det värsta som vi haft i, ja som vi haft helt enkelt. Jag har kolleger som är mörka, jag har vänner som är mörka, och de är jättebra människor tycker jag.

Partiets Täbyordförande: ”Nej, nej nej”

Mitt i har sökt Mikael Bystedt utan resultat. Lokalpartiets ordförande Thore Wiberg (SD) säger att han inte vill kommentera granskningen närmare.

– Jag kan inte uttala mig i frågan just nu. Det här är någonting som får skötas på riksnivån.

Hur ofta träffar du Mikael Bystedt?

– Ja, man träffas väl på styrelsemöten och andra partiträffar. Vi skiljer oss inte från några andra.

Har du hört honom uttala sådana här kommentarer under era träffar?

– Nej, nej, nej det har jag aldrig hört någonting om.

Kommer han att stå kvar på den kommunala valsedeln?

– Återigen så får du vända dig till partikansliet på riksnivå. Det här är ingenting jag kan uttala mig om, vi får se vad de säger och hur det ska sluta.