Efter att Upplands-Bro kommun granskat sent inlämnade förtidsröster, röster som underkänts i vallokalerna, samt brevröster och utlandsröster, står det klart att ställningen mellan blocken i kommunfullmäktige är helt jämn.

https://www.mitti.se/nyheter/man-kan-ta-pa-demokratin/repvin!9qtX7ZPxXe5B1L@xRPr@Pg/

Sjutton mandat till Alliansen med M, L, C, och KD och sjutton mandat till S, V och MP.

SD förlorar till V

Sverigedemokraterna förlorar ett mandat till Vänsterpartiet. SD ökar nu 0,6 procentenheter istället för tidigare 0,8 procentenheter. Vänsterpartiet ökar å sin sida med 1,7 procentenheter istället för tidigare rapporterade 1,3 procentenheter.

https://www.mitti.se/nyheter/kjos-ar-glad-att-alliansen-far-fortsatt-fortroende/repvil!nxLvDbUiVng54BhSr5bT7Q/

Sverigedemokraterna är fortsatt vågmästare i kommunen men med sju mandat istället för tidigare rapporterade åtta. SD vinner som det ser ut just nu inga fler mandat i valet 2022 utan partiets antal mandat förblir oförändrat.

S: "Invånarna har röstat för blocköverskridande samarbete"

I ett mejl till Mitt i skriver oppositionsrådet Camilla Janson (S) att hon för samtal till följd av resultatet, utan att gå in på med vem eller hur dessa dialoger sker. Samtidigt skriver hon:

”Rödgrönt har fått stöd för att styra på lika vis som allianspartierna. Nu handlar det om att samtala och sätta kommunens bästa främst. Vi behöver ett stabilt styre, invånarna har röstat för blocköverskidande samarbete. S står fast, våra dörrar står öppna för samtal och samarbete för kommunens bästa”.

https://www.mitti.se/nyheter/s-stracker-ut-en-hand-vi-ar-oppna-for-samarbete/repvil!KqKafqMJtliXhMXjlTx4g/

Tårta och skumpa för V

Erik Karlsson är Vänsterpartiets gruppledare i Upplands-Bro. När han ska kommentera att V har vunnit ett mandat ytterligare säger han glatt:

– Nu blir det både tårta och champagne vid dagens möte i partiet.