Scoutvillan omvandlas till Musikvillan

Kungsängen kommer få ett nytt musikcentrum. Det är ett faktum när företaget Opus Norden AB väljer att etablera sig i kommunen. Därför kommer nu gamla scoutvillan omvandlas till en musikskola.

  • Publicerad 13:55, 9 aug 2021

Fokus kommer ligga på glädje och passion kring musiken

Glädjande nyheter för alla er musikälskare i Upplands-Bro. Opus Norden kommer etablera sig som en kommunal musikskola i Kungsängen. Grundare till konceptet med Opus Norden musikskola är Ragna Fagelund. Företaget har även verksamhet på flera andra ställen i Stockholm.

Ragna Fagelund har musicerat sedan barnsben och har mångårig erfarenhet som sångpedagog och dirigent. Bland annat har hon studerat för den världsberömda engelske dirigenten Sir Colin David. Och hon har även arbetat med flertalet professionella orkestrar.

Lek och glädje

− Jag känner starkt för barn och ungdomar. Och jag tror starkt på musik som en del i en positiv uppväxt.

Fokus i undervisningen kommer ligga på glädje och passion kring musiken och skapa en gemenskap hos eleverna kring den, säger Ragna Fagelund.

Som en del i etableringen har ”Opus Norden” ansökt och blivit en auktoriserad kommunal musikskola.

− Det var en process med ett ansökningsformulär på cirka 30-40 sidor som man skulle gå igenom. Men glädjande såklart. Det gör att vi kan hålla nere terminsavgifterna för eleverna.

”Alla är välkomna”

Ragna Fagelund fortsätter beskriva vad hon har för förhoppningar kring etableringen i Upplands-Bro kommun.

− Min förhoppning är att kommuninvånarna ska vara stolta över den här skolan. Att alla känner sig välkomna. Vi kommer såklart också erbjuda vuxenundervisning, det handlar inte bara om barn och ungdomar, säger Ragna Fagelund.  

Projektledare för satsningen är Jennie Heikkuri och även hon är förväntansfull inför etableringen under hösten.

− Vi hoppas såklart att det ska vara massa elever här i höst och man ska kunna höra ljudet av massa musik.

Som en del av etableringsplanerna kommer en hel stråksektion finnas i Kungsängen där Ann-Marie Lysell kommer bli ansvarig, känd från Sveriges Radios symfoniorkester.

Öppet hus

Opus Norden kommer ha öppet hus i den renoverade villan under vecka 33 och förhoppningen därefter är att komma igång med undervisningen så snabbt det bara går. Till undervisningen är flertalet musiker kontrakterade att hålla i lektionerna på skolan.

Opus Norden planerar även att etableras sig i Täby kommun under hösten 2021.

Opus Norden

Är ett företag med säte i Danderyd som specialiserar sig på event, konserter och utbildning inom sång och musik.

Grundare är Ragna Fagelund som startade företaget hösten 2001. Ragna Fagelund har mångårig erfarenhet som sångpedagog och dirigent.

Under hösten 2021 gör företaget en satsning då nyetableringar sker i både i Upplands-Bro och Täby kommun.

Visa merVisa mindre

Eon gräver för fjärrvärme

Västra Kungsängen berörs av arbetet. Energijätten Eon uppger att man inlett ett grävarbete i västra Kungsängen som väntas pågå till årsskiftet. Det här arbetet syftar till att stärka upp fjärrvärmenätet.måndag 20/9 9:57

Dumpade massor kan hota grundvattnet

Kommunens tillsynsfynd i grustaget: ✓ Gummi  ✓ Pvc-rör  ✓ Plast Verksamheten på den omtvistade fastigheten Lindormsnäs 1:5 i Upplands-Bro är återigen igång. Jordmassorna som dumpats i det viktiga vattentäktsområdet är enligt ägaren så rena att ”barn ska kunna äta...fredag 17/9 14:01