Scouterna får lokal i ladan vid Drevviken

  • Publicerad 13:13, 27 jan 2013

I augusti 2010 blev Sköndals land- och sjöscoutkår av med sin klubbstuga när torpet vid Drev­viken brann. Kvar blev en lada som används som förrådsbyggnad. Nu planerar fastighetsnämnden att rusta upp ladan för 875 000 kronor så att den kan fungera som ny klubblokal. Ombyggnaden ska påbörjas under våren och beräknas bli klar i slutet av sommaren.

– Det är viktigt för ungdomsverksamheten i Sköndal. Den här ­ladan ligger nära vattnet. Det är roligt om ungdomar kan komma dit och lära sig segling och sjövett, säger Madeleine Sjöstedt (FP), fastighetsborgarråd i Stockholms stad.

Det definitiva beslutet väntas i fastighetsnämnden under nästa vecka. För scoutkåren är det goda nyheter.

– Sköndal växer och vi har en kö med barn som vill bli medlemmar. Det här kan öppna möjlig­heten för oss att utöka verksamheten, säger ord­föranden Mikael Sterner.

Sköndals scoutkår har enligt Mikael Sterner cirka 150 medlemmar, varav ungefär 100 är barn och ungdomar mellan 8 och 18 år.

I dagsläget har ladan vid vattnet varken rinnande vatten, toalett eller kök. Tanken är att ladan nu ska tillgänglighetsanpassas som möteslokal och få både ett pentry och en toalett. Där kommer även fortsättningsvis finnas plats för uppläggning av föreningens segelbåtar och kanoter.

– Om det här går igenom skulle vi bli jättenöjda, säger Mikael Sterner.

Enligt planen ska scoutkåren sedan hyra den ombyggda ladan av kommunen för 15 000 kronor om året.

Sköndal ­växer och vi har en kö med barn som vill bli medlemmar.Mikael Sterner Sköndals land- och sjöscoutkår