Schyffert får förklara sig hos Sjöstedt

Henrik Schyffert anser att Vänsterpartiet är lika slutet som en ”vinylhipsterskivaffär i nåt jävla garage i Midsommarkransen”. Nu vill partiledaren Jonas Sjöstedt prata med honom om saken. Därför har han bjudit in honom till sin talkshow ”Snack med Sjöstedt” på Landet vid Telefonplan på tisdag.

  • Publicerad 14:45, 11 apr 2017

Vänsterledaren och Kransenbon Jonas Sjöstedts talkshow ”Snack med Sjöstedt” är tillbaka och den här gången är det komikern Henrik Schyffert som är en av gästerna.

En av anledningarna är att Henrik Schyffert är aktuell med sin föreställning ”Var inte rädda”, som Jonas Sjöstedt nyligen var och såg.

En annan anledning är att Henrik Schyffert, som själv tillhör kulturvänstern, sagt att det är helt omöjligt att gå med i Vänsterpartiet i dag på grund av alla regler och koder.

I SVT-programmet Skavlan i februari beskrev han vänstern som en: ”vinylhipsterskivaffär i något jävla garage i Midsommarkransen” där det är omöjligt att bli insläppt om man inte har rätt ”näspiercing”.

En allvarlig ton

– Det vill Jonas prata mer med Schyffert om på talkshowen. Sedan blir det förstås också ett samtal om terrorattacken, med en allvarligare ton, säger Åsa Mattsson, pressansvarig hos Västerpartiet.

Det är den tredje talkshowen som Kransenbon Jonas Sjöstedt genomför på restaurang Landet vid Telefonplan. Showen hålls på tisdag den 18 april klockan 19.30 till 20.30.

Bland gästerna finns även opinionsbildaren Ida Östensson, en av initiativtagarna till Fatta – en förening som vill förändra den nuvarande sexualbrottlagstiftningen och införa en samtyckesreglering. Hon är aktiv i Make Equal, som jobbar för praktiskt jämlikhetsarbete.

Medverkar gör även Paulina Los Reyes, professor i ekonomisk historia vid Stockholms universitet, som bland annat skrivit och varit redaktör för en bok med flera forskare om kravallerna i Husby 2013.

Så här sa Henrik Schyffert i Skavlan:

Du måste kunna skilja på transperson och queer. Du ska vara feminist men samtidigt ska du klä dig som Beyoncé. Men du får inte klä ut dig till Beyoncé för det blir kulturell appropriering.

Du får inte vara heteronormativ, du ska säga hen, så att det blir könsbalans. Att gå med i vänstern i dag, det är som en hemlig klubb, som en vinylhipsterskivaffär i nåt jävla garage i Midsommarkransen.

Det är helt omöjligt att ta sig in där. Det är inga skyltar någonstans, de har öppet mellan 14.30 och halv tre var femte kyndelsmäss. Man måste ha rätt näspiercing för att bli insläppt och råkar du fråga efter en Phil Collins-skiva, så slänger de ut dig.