SOMMAR. Badsäsongen är här – även i Väsby. Sättrabadet i Väsby får en uppfräschning för att minska trängseln på kommunens övriga badplatser. Foto: Privat

Sättrabadet uppfräschat inför "coronasommaren"

Ny sand, nya toaletter och nya bänkar. Kommunen har rustat Sättrabadet för att avlasta badplatserna i Kairo och Bollstanäs – allt för att minska trängseln vid badplatserna i sommar.

  • Publicerad 12:05, 17 jun 2020

Nu hoppas vi att badplatsen kan bli ett komplement till Kairo och Bollstanäs så att det inte blir för fullt vid någon av badplatserna i sommar.

Sättrabadet i Upplands Väsby har fått en uppfräschning inför sommaren. Efter vinterns situation med coronaviruset bestämde kommunen att satsa resurser på just det badet för att minska trängseln på de populära badplatserna i Kairo och Bollstanäs.

– Sättra har tidigare definierats som ett naturbad. Nu hoppas vi att badplatsen kan bli ett komplement till Kairo och Bollstanäs så att det inte blir för fullt vid någon av badplatserna i sommar, säger Johanna Dermer, chef för idrotts- och fritidsenheten, i ett pressmeddelande.

Kommunen har under våren byggt en gång- och cykelväg längs med Runsavägen, från Eds Allé till Kairobadet.

Cykelväg till Kairo kan vara klar till sommaren

Nu är snart även cykelvägen mellan Kario och Sättra på plats. En delsträcka är provisorisk, men cykelvägen går redan från och med midsommarafton att använda för små och stora cyklister.

– Välj gärna cykel framför bil när du besöker badet. Det är ont om parkeringsplatser och det finns djur i hagarna att ta hänsyn till, säger Johanna Dermer.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande, Andrea Möllerberg (VB), uppmanar allmänheten att fortsätta tänka på Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att hålla avstånd och undvika för stora folksamlingar.

– Vi tror att många kommer att hålla sig kvar i Väsby i sommar. Vi vill att fler upptäcker våra fina naturområden. Ta dig ut för den personliga hälsans skull, men följ rekommendationerna.

Cykla eller gå till Kairo och Sättra

Gång- och cykelbanan mellan Kairo och Sättrat farbar för cykel- och gångtrafikanter från och med midsommaraftonen.

Vägen stängs åter av vecka 33 då arbetet påbörjas med att göra klart den provisoriska delen.

Källa: Upplands Väsby kommun

Visa merVisa mindre