Alexandra Tecle är välkänd i stadsdelen, genom arbetet med Mitt 127. Snart syns hon i tv. Foto: Läsarbild Lena Gärdin

Sätratjej kan vinna drömvinster för en miljon

Sätratjejen Alexandra Tecle har chans till vinster för en miljon. I november tävlar hon i TV4:s Drömpyramiden. – Jag blev chockad när tv-teamet överraskade mig, säger hon.

  • Publicerad 13:38, 3 sep 2018

Alexandra Tecle, 20, trodde att hon var på väg till ett vanligt kick-off inför höstens säsong i JKS Basket. Men i Bredängshallen väntade ett tv-team. Medan kameran rullade fick Alexandra veta att hon blivit uttagen till frågesportprogrammet Drömpyramiden. Där kan hon vinna saker för en miljon kronor, om hon lyckas väl med frågorna.

– Jag blev chockad. Jag var inte alls beredd på att ett tv-team skulle storma in. Men det känns väldigt bra att ha blivit uttagen, säger hon.

Överraskade och glada – Alexandra Tecle och Ram Cornejo.  Foto: Lena Gärdin

Sätratjejen Alexandra Tecle ska tävla ihop med Vårbergskillen Ram Cornejo, god vän genom styrelsearbetet i JKS Basket. Även han blev ”lurad” till Bredängshallen i fredags.

– Vi inser att många runt omkring oss har lyckats vara väldigt tysta medan de förberedde överraskningen! säger Alexandra.

Tester och intervjuer

Alexandra Tecle är ett välkänt ansikte för många ungdomar i Skärholmens stadsdel, både genom sitt engagemang i JKS och genom sitt arbete som projektledare på Mitt 127. Många kommer alltså att hålla tummarna när det är dags för henne och Ram Cornejo att tävla.

De är två av fem par som tagits ut till programmet, efter tester och intervjuer. Det sänds i TV4, med start den 9 november. Inspelningen, i Subtopia i Alby, görs redan i september. Det är alltså bara att börja ladda.

– Mina starka ämnen är sport och samhälle. Jag är sämre på svensk geografi, så det är något att plugga på, säger Alexandra.

Gillar äventyr

De hägrande vinsterna är anpassade efter de drömmar de tävlande har fått berätta om. För Alexandra Tecles del är det inte prylar.

– Jag gillar äventyr och resor, att upptäcka världen!

De är profiler i sina områden – nu blir Alexandra Tecle och Ram Cornejo också kända för tv-tittarna.  Foto: Lena Gärdin

Fakta

Vinsterna är skräddarsydda

Drömpyramiden sänds in TV4, med start den 9 november. Det är programmets tredje säsong.

Programledare är Richard Sjöberg.

Postkodlotteriet står för vinsterna, som är skräddarsydda efter de tävlandes drömmar.

Tävlingsparen tävlar inte mot varandra. De tävlar mot tiden, i varsitt avsnitt. På 90 sekunder ska de svara på frågor, som ger dem chansen att vinna vinster för totalt en miljon kronor. Vinsterna ligger gömda i containrar formade som en pyramid.

Källa: Postkodlotteriet
Visa merVisa mindre