Foto: Rasmus Panagiotis Columbus

Sätra i sorg efter misstänkt dubbelmord

Gravljus brinner i Sätra. Vid dem blommor och brev. "Hoppas ni har det bra i himlen". I går hittades två unga killar döda här i huset intill. De tros ha blivit mördade.

  • Publicerad 11:26, 12 apr 2019

– Vad har hänt?

En man i arbetskläder kommer ut från Sätra centrum när han den här fredagsmorgonen ser blommor och gravljus vid den lilla statyn på torget. "Vila i frid", "Hoppas ni har det bra i himlen", "R.I.P.", står det på de färglada breven som skolbarn har lämnat vid platsen.

I går hittades två unga killar döda i ett källarutrymme i fastigheten intill. Polisen misstänker att de har blivit mördade.

Två personer hittade döda i Sätra

– Det är för jävligt, säger mannen och tänder några av ljusen som slocknat innan han går vidare.

En lärare på en närliggande skola stannar upp.

– Fy fan. Min kollega känner den enas mamma. Det är sjukt.

Sorgen har lagt sig över Sätra. Under torsdagskvällen var området fullt av poliser, en stor del av centrumet avspärrat. Utanför avspärrningar: sammanbitna ungdomar, vuxna i grupper som försöker förstå vad som har hänt.

– Vem var det? Var de härifrån? Hans mamma var här nyss, det är så hemskt.

Öppnar upp för stöd

På torsdagskvällen öppnade den ideella föreningen Sätra Kidz upp lokaler i centrumet dit alla kunda komma för tröst.

– Det var så mycket oro, vi kände att det behövdes en samlingsplats och någon slags krishantering. Och vi kommer ha öppet även i kväll så att människor har en plats att landa på. För vi måste alla mötas och prata om vad som har hänt och vad vi som föräldrar kan göra nu, säger Grace Caspers från Sätra Kidz.

Mellan klockan 14.00 och 00.00 kommer lokalerna i Sätra centrum vara öppna i dag. Klockan 18.00 hålls en minnesstund för de döda ungdomarna vid Sätra centrum.

Skärholmens stadsdelsförvaltning har öppnat en särskild stödtelefon som går att ringa för den som vill ha stöd, som nås på 08-508 24 854 fram till klockan 16.00 i dag. Även medborgarkontoret i Skärholmen kommer vara öppet för samtalsstöd mellan klockan 18.00 och 22.00 under fredagskvällen och klockan 11.00 till 15.00 på lördagen.

Stadsdelens fältassistenter kommer vara ute i Sätra under helgen. De nås på 08-508 24 020.

På Sätraskolan har en krisgrupp mobiliserats som finns tillgänglig hela dagen för de elever som behöver stöd. Skoldagen kommer avslutas klockan 13.30.

Foto: Rasmus Panagiotis Columbus