Trygghet. Efter initiativ från maskinförare och lageransvarige Sarah Siverman hänger nu gratis mensskydd på Allt i stens kundtoaletter. Foto: Alltisten

Sarah har menssäkrat sin arbetsplats

Toapapper är en självklarhet på alla toaletter, men för hälften av befolkningen finns det ett nästan lika stort behov av mensskydd. Sarah Siverman har sett till att hennes arbetsplats blir den första i Vallentuna som menssäkras.

  • Publicerad 12:07, 18 mar 2020

Det här behöver inte vara ett jättestort statement

Sarah Siverman har menssäkrat sin arbetsplats. Nu hänger det en låda med mensskydd på företagets alla toaletter, i butikerna i Vallentuna och Norsborg. 

– Det här behöver inte vara ett jättestort statement men det är fint att kunna erbjuda det här, eftersom våra kunder också använder våra toaletter, säger hon. 

Stor kampanj

“#Menssäkrad!” är en kampanj som genomförs just nu av plattformen My period is awesome, som också genomför menspositiva projekt i stora delar av världen. Sarah Siverman är maskinförare och lageransvarig på stenföretaget Allt i sten, som nu är den första arbetsplatsen i Vallentuna som hoppar på projektet. Första uppsättningen med mensskydd beställde de från kampanjen, sedan får de fylla på den själva. 

– Vi gör redan regelbundet andra inköp som toapapper och liknande på vanliga mataffärer så mensskydd blir lätt att plocka med sig. Och jag jobbar ju kvar här, och så länge jag finns kvar så kommer vi inte att glömma bort det, säger hon. 

Relativt lätt att göra

För att menssäkra sin arbetsplats, och bli utmärkt på kampanjkartan, krävs det att man utrustar sina toaletter med både papperskorg och gratis mensskydd. Helst ska man också ha handfat och tvål inne på alla toaletter, för att man ska kunna skölja av en menskopp, men det sista är inget krav. Sarah Siverman menar att det här inte krävde en särskilt stor insats och hoppas nu att andra ska göra samma sak. 

– Kanske är det så att det är tjejer som tar initiativet. Men alla killar som jobbar här har nog en fru, syster eller dotter, så jag kan inte tro att det här skulle vara första gången som de köper mensskydd, säger hon. 

#Menssäkrad

För att menssäkra så krävs:

✓ En korg med gratis mensskydd

✓ En papperskorg

✓ Hest ett hanfat och tvål, inne på toaletten.

Du kan menssäkra din arbetsplats, din toalett eller en annan offentlig plats.

Visa merVisa mindre