Sara och Arne flyttade till Bagartorp

I veckan tog de socialdemokratiska oppositionsråden Sara Kukka-Salam och Arne Öberg sitt och pack och flyttade ut till Bagartorp under dagarna. ”Invånarna ska få träffa sina politiker”, säger de båda S-oppositionsråden.

  • Publicerad 12:00, 25 nov 2017

Under veckan bland annat besökt förskolor, företag, föreningar, praoat och hjälpt till på Ulriksdalsskolan, stått på torget och knackat dörr.
– Vi har varit väldigt aktiva, säger Arne Öberg.

Både Arne Öberg och Sara Kukka-Salam känner att invånarna ställt sig positiva till S-politikernas närvaro.

– Vi har fått väldigt bra respons. Det ska vara lätt för de som bor i ett område att veta att de kan träffa sina politiker. Vi kommer försöka att göra det här i flera stadsdelar framöver, säger Sara Kukka-Salam.

Det känns som att de gör det på grund av det kommande valet

I veckan kom Alliansen med det nya byggförslaget för området. Men det är inte tillräckligt menar de båda socialdemokratiska oppositionsråden.

– Vi socialdemokrater har startat uppropet Bagartorplyftet, där vi kräver en ny skola, en ny fritidsgård, en ny idrottsplats och en upprustning av centrum. Efter 20 år av nedmontering av Bagartorp försöker Moderaterna att tysta vår kritik genom sitt förslag, säger Sara Kukka-Salam.

Hon tycker att Bagartorp behöver fler satsningar, framför allt på en ny skola.

– Bagartorp behöver riktiga välfärdssatsningar, som en ny skola nu när antalet elever ökar. Alliansen vill även flytta in fritidsgården Torpet i en lokal som har rivningskontrakt. Det kan knappast kallas för en satsning.

Hon får medhåll av sin oppositionsrådskollega.

– Vi saknar långsiktighet. Det känns som att de gör det på grund av det kommande valet, men de har inte gjort någonting tidigare under de 20 år de har suttit vid makten. Bagartorp nämndes inte ens i den budget som de presenterade för en dryg vecka sedan, säger Arne Öberg.

Även han tror att Alliansens förslag kommit på grund av deras upprop i Bagartorp.

– Är det så att Sara och jag kan pressa fram utvecklingen av stadsdelar genom att vara ute så kommer vi att vara det varje vecka.

Istället vill S-politikerna att Torpet ska flytta in i den nya skola som de vill bygga i Bagartorpsringen.

– Vi vill göra sprillans nya lokaler för fritidsgården inne i skolbyggnaden. Det är att ta långsiktigt ansvar för en stadsdel som växer.