SYNS OCH HÖRS. I kassan får Sanna Nordström synas och bjuder gärna sina kunder på en sångsnutt. Foto: Pernilla Lindholm

Sanna sjunger för kunderna och drömmer om en karriär

Till vardags jobbar Sanna Nordström i Ica-butiken i Kragsta, men när passet är slut och jobbkläderna åkt av är det stämbanden som får jobba mest.

  • Publicerad 09:30, 24 aug 2020

Får jag folk att skratta så blir jag glad.

Sanna Nordström. Foto: Henrik Lindström

– Det blir 22 kronor, säger Sanna Nordström till kunden framför henne innan hon fortsätter nynna på Victor Leksells "Svag".

De flesta kunder gläds när de möts av en trallande Sanna i kassan. Hon stormtrivs. Det händer inte sällan att hon får kommentarer som "Här sitter du och sjunger".

– Jag gillar att få uppmärksamhet och i kassan blir man ju också sedd. Får jag folk att le och skratta också så blir jag glad. Jag bjuder gärna på mig själv även om det är något pinsamt, berättar Sanna.

Fotas på jobbet

För några veckor sedan släppte hon sin första singel på Spotify, sedan dess har hon fått extra mycket uppmärksamhet under sina pass.

– Folk kommer in och frågar efter mig, mina arbetskamrater tycker det är jätteroligt, det har blivit en del foton med ungdomar, skrattar Sanna.

Julkonsert startskottet

Att sjunga har alltid legat nära hjärtat för Sanna.

– Jag lärde mig gå, jag lärde mig dansa, jag lärde mig prata, jag lärde mig sjunga, säger Sanna.

Som liten var Carola hennes största förebild. När hon var sju år var hon på Carolas julkonsert på Cirkus, där bjöd Carola alla barn som ville att komma upp på scen.

– Jag var först upp på scenen och märkte direkt hur roligt det var att stå på scen och sjunga, minns Sanna.

Sedan dess har hon stått på scen i talangjakter och lärt sig flera instrument. Hon spelar piano, bas, gitarr och lite slagverk.

Hon tränar även rösten så fort hon har möjlighet. Har man tur under en bilfärd i Vallentuna kan man råka på lite skönsång vid rödljusen.

– Jag brukar åka runt i bilen och sjunga. Det är mitt bästa övningsställe. Då kan man veva ner rutorna och bjuda på sig själv till de andra bilisterna, skrattar Sanna.

Även trappuppgångar och tunnlar brukar vara bra sångplatser med skön akustik. Ibland kan hon fastna i en bra tunnel alldeles för länge.

– Efter ett tag måste jag ta upp telefonen och spela in när jag tycker att det är riktigt bra akustik, berättar hon.

Hittad på Instagram

I maj i år hörde tv-programmet "Idol" av sig och ville att hon skulle söka. De hade sett hennes videos på Instagram. Audition var på Facetime.

– Jag kom inte med men det är i alla fall en rolig historia att de hörde av sig.

Men veckan efter hörde i stället en producentduo av sig. Med dem i ryggen släppte hon sin första låt. Nu står hon på egna ben igen efter lite strul på vägen men hoppas snart hitta en ny producent.

– Just nu kommer jag släppa några covers för att fånga upp lyssnare. Originallåtar når inte ut lika snabbt. Det är ett tips för den som vill nå ut, säger Sanna och berättar att Molly Sandén också började med covers.

Att hon inte skulle slå igenom är inget som Sanna oroar sig för. Musiken kommer ändå alltid finnas i hennes liv.

– Och jag vet att jag i alla fall har Vallentuna med mig, det kommer jag långt på.

POPULÄR. – Folk kommer in och frågar efter mig, mina arbetskamrater tycker det är jätteroligt, det har blivit en del foton med ungdomar, skrattar Sanna. Foto: Pernilla Lindholm

Det här är Sanna Nordström

Ålder: 25 år.

Gör: Jobbar i kassan på ICA Kragsta.

Aktuell: Med låten "No love" på Spotify under artistnamnet "Sanna North".

Drömmer om: Att uppträda och sjunga för stor publik.

Stil: Pop och balladaktigt men försöker fortfarande hitta sin egen nisch. "Jag gillar att ta låtar och skala ner dem."

Bästa stället att sjunga på i Vallentuna: I tunneln vid gamla Ormstaskolan.

Visa merVisa mindre