Donation. Tom Bjenne och Tomas Thelander tillsammans med Johan Kärnbo (mitten), ekonomiansvarig i Clara kyrka. Foto: Mimmi Epstein

Sankta Clara kyrka får donation

Sällskapet Hjälpsamheten lämnade igår, tisdag, över en gåva till S:ta Clara kyrka. Medlemmarna har samlat in 31 258 kronor som nu går till kyrkans verksamhet för behövande.

  • Publicerad 11:08, 24 feb 2021

Ordenssällskapet Sällskapet Hjälpsamheten grundades 1875 och donerar varje år en summa pengar till organisationer eller andra i Stockholm som stöttar folk som har det svårt. För tredje året i rad har de valt S:ta Clara kyrka som under tisdagen mottog en check på 31 258 kronor.

– Det är en helt fantastisk verksamhet som når många utsatta. Förra året fick vi ihop runt 16 000 men i år blev det dubbelt så mycket. Vi har kontor precis i närheten av kyrkan och tycker att det känns fint att stötta något så lokalt, säger Tom Bjenne, "styrande mästare" i orden i Stockholm.

Har öppet kalla nätter

S:ta Clara kyrka i City delar ut mat till behövande varje vardagsmorgon. När det var som kallast hade de öppet varje natt för dem som inte har någonstans att sova, just nu är det öppet två nätter i veckan. De flesta arbetar ideellt med verksamheten.

– Vi har haft väldigt många som har fått tak över huvudet. De kallaste nätterna, när det är minus tio, femton grader, så tar mångas kroppar stryk när de tvingas ut på Sergels torg från Centralen, säger Johan Kärnbo, ekonomiadministratör i S:ta Clara kyrka, där man har märkt ökade behov av hjälp under pandemin.