Sandra Skepparman och Roy Nader blev nära vänner under inspelningen. "Det var som att åka på klassresa", säger Sandra. Foto: Christian Lärk

Sandra och Roy är mästare på matlagning

Roy Nader kan bena ur en kyckling på en minut – så länge det finns plåster. Sandra Skepparman lagar gärna mat till andra. Häng med västerorts mästerkockar in i deras favoritrum – men håll dig på rätt sida köksön. – Jag vill ha köket för mig själv, säger Sandra Skepparman.

  • Publicerad 16:23, 29 jan 2020

– Gud vilken fin hollandaisesås du gör!

Sandra Skepparman, 43, snålar inte på berömmet till Roy Nader, 32, där han står i hennes kök. Roy Nader i sin tur snålar inte på smöret.

– Sås är min grej, säger han.

Roy Nader har lärt sig att bena ur en kyckling på tid. ”Jag har skurit mig flera gånger” säger han. Foto: Christian Lärk.

Varje onsdag bänkar sig tv-tittarna för att få se honom och de 11 andra som är i final. För att förbereda sig inför programmet spenderade 32-åringen timmar med att kolla matlagningsvideor på youtube.

Jag är en fransk gammal gubbe i köket

Roy Nader

– Mina favoriter är videor med franska kockar från 80-talet. Jag kan titta på dem när de benar ur en kyckling hur länge som helst. Men så är jag också en fransk gammal gubbe i köket, säger han.

Sandra vill starta hemmakrog

Sandra Skepparman har själv designat köket i Hässelby villastad. Foto: Christian Lärk.

Inom kort får lokalbor som vill testa på Sandra Skepparmans matlagning. Planer finns på att öppna en hemmakrog och att ta emot gäster någon gång i månaden.

– Jag tycker att det saknas här och det skulle vara trevligt att få bjuda in, säger hon.

Köksdesignern anordnar gärna stora middagar hemma. Men bara om gästerna håller sig på rätt sida om köksön.

Om jag har en vision framför mig så kan jag störa ihjäl mig på om någon hackar tomaterna på fel sätt

Sandra Skepparman

– Jag älskar att ha folk här och att laga mat till dem. Men jag vill ha köket för mig själv. Det är en kontrollgrej. Om jag har en vision framför mig så kan jag störa ihjäl mig på om någon hackar tomaterna på fel sätt, säger hon och skrattar.

”Hemskt” att laga mat på tid

Sandra Skepparman och Roy Nader bjuder Mitt i:s reporter och fotograf på Ägg benedict. Foto: Christian Lärk.

Roy Nader stoppar lillfingret i den gula krämiga såsen och för fingret till munnen. Blixtsnabbt ler han mot fotografens kamera, redo att fånga ögonblicken för den perfekta bilden. Tiden i Mästerkocksköket gjort honom till en mästare framför kameran.

– Man vande sig ganska fort vid att de var överallt, säger han.

Norra Ängbybon Lisa Gruneau, som inte kunde närvara vid intervjutillfället, är också med bland de 12 bästa. Foto: Karolina Henke.

Något som aldrig försvann för dem båda var rädslan för att visa upp maten för jurymedlemmarna Mischa Billing, Markus Aujalay och Leif Mannerström.

Att laga mat på tid är hemskt. Man ballar ur, får hjärnsläpp och börjar gråta

Sandra Skepparman

– Att laga mat på kort tid i ett litet kök utan ens egna grejer är hemskt. Man ballar ur, får hjärnsläpp och börjar gråta. Det är helt galet. Till sist får man gå på känsla, säger Sandra Skepparman.