Sandra och Richard mopsar sig

Richard Averdahl och Sandra Larsson älskar mopsar. Så mycket att de har dragit igång regelbundna mopsträffar i Fullersta och dessutom grundat Facebookgruppen ”Mopsar i Huddinge”.

  • Publicerad 10:58, 31 mar 2017

Richard Averdahls och Sandra Larssons initiativ har utvecklat sig till en liten rörelse. Upp till 15 hundar kan komma på mopsträffarna, Facebookgruppen har 60 medlemmar och nya medlemsförfrågningar trillar in varje vecka.

Hur startade allt?
– Vi skaffade vår mops Dexter för ett och ett halvt år sedan och tänkte att det kunde vara kul för honom att leka med andra hundar av samma ras. Vi trodde att det bara skulle bli Dexter och kanske två till så det är väldigt kul att det har blivit ett sådant gensvar. Folk kommer från hela Huddinge, och Botkyrka också!

Vad är det som är så speciellt med mopsar?
– De är lite knäppa och väldigt charmiga. Det finns inget ont alls i dem, de är gladlynta, roliga och visar mycket kärlek. Sedan har de har ett speciellt utseende också. Jag trodde från början att mopsar är knähundar för tanter men så är det inte alls!

Mopsar har blivit extra populära på senare år, menar Richard.
– Det har blivit vanligt med mopsar på kläder och bilder och sådant, fast det finns 100 andra raser att välja på. Det är en mops-boom!

Fakta

Vill du gå på mopsträff?

Träffarna äger rum lördagar kl. 12.00 och onsdagar kl 18.30 (ej under vintern!) i Fullersta hundrastgård.

Hundar av närbesläktade raser får också komma.


Läs fler artiklar om Huddinge:
Snart utses Huddinges bästa poeter
Fullmäktige ger grönt ljus för rivning
Jubel över Spårväg syd: ”Historiskt besked”

Visa merVisa mindre