Hotellet kommer ha öppet som vanligt till det att det finns en köpare, enligt vd:n. Foto: Läsarbild Via+ Thure Wikberg/Most photos

Sandhamns seglarhotell är till salu

Det välkända landmärket i Sandhamn är till salu. Ägaren Hans Mellström sviktande hälsa gör att han lagt ut hotellet till försäljning.

  • Publicerad 20:32, 10 jul 2018

Hans Mellström, ägare till seglarhotellet och ordförande i Viamare Invest, bestämde sig för att investera och satsa på hotellet i skärgården 1999. Men efter knappt 20 år är det nog och nu ska hotellet på Sandön i Stockholms ytterskärgård säljas.

– Han är 76 år, då förtjänar man att få gå i pension. Med tanke på hans hälsa har han inte längre orken att engagera sig i det som krävs för att driva hotellet vidare, väljer han nu att sälja säger Katarina Nyberg, vd på Viamare Invest.

Hotellet har stundtals haft det svårt att få ihop ekonomin och Hans Mellström har fått stötta verksamheten med egna pengar. Till Dagens industri, medger han att det är ledsamt att sälja hotellet.

– Det känns sorgligt. Samtidigt känner jag att vi har gjort en stor insats för att bygga upp verksamheten därute, och det är något som kommit hela ön till glädje. På Sandhamn finns det en framåtanda idag och det kommer uppenbara sig möjligheter för Seglarhotellet, säger Hans Mellström till Dagens Industri.

Nu ligger verksamheten ute till försäljning. Revisions- och konsultföretag Price Waterhouse har fått uppdraget.

– Det jag vet är att det finns ett stort intresse för hotellet. Vi förväntar oss en budgivning under september och hoppas finna en överenskommelse med en köpare innan årsskiftet, säger Katarina Nyberg.