Samtliga tre vårdcentraler arbetar för fullt med att vaccinera den aktuella gruppen. Foto: Stefan Källstigen

Samtliga tre vårdcentraler i Upplands-Bro vaccinerar

Är du 80 år eller äldre? Då ska du vid det här laget fått hem ett brev som berättar mer om vaccinationen mot covid-19 och hur du bokar tid. I Upplands-Bro vaccinerar samtliga vårdcentralerna, alltså både i Kungsängen, Tibble och Bro.

  • Publicerad 13:43, 22 mar 2021

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Rättelse

I en tryckt version av den här artikeln, som publicerades i Mitt i Upplands-Bro nummer 11, så uppgavs att endast Capio i Bro och Kungsängens vårdcentral vaccinerar mot covid-19, detta stämmer inte. Samtliga tre vårdcentraler vaccinerar just nu den aktuella åldersgruppen. Alltså även Tibble Vårdcentral.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Under vecka 10-11 har Region Stockholm skickat ut brev med information om vad som gäller när det kommer till vaccination mot covid-19. Brevet skickas till alla i Upplands-Bro som är födda 1941 eller tidigare.

Att vaccinera sig kostar ingenting och sprutan erbjuds först och främst till dem som är listade hos vårdcentralen. I Upplands-Bro vaccinerar samtliga tre vårdcentraler mot covid-19, det vill säga, Capio i Bro, Kungsängens vårdcentral och Tibble Vårdcentral.

Vårdcentralerna kontrollerar åldern på alla som ringer för att boka tid för vaccination. Faller du inte inom nämnda åldersgrupp så kommer du att uppmanas att återkomma längre fram.

Invänta brevet med bokningsinformationen, ring därefter till din vårdcentral för att boka tid. Capio i Bro skriver på sin Facebooksida: ”Du ska självklart, oavsett ålder, som vanligt kontakta oss om du har andra vårdärenden än vaccination mot covid-19.”

– Vi tre vårdcentraler i kommunen samarbetar för att vaccinera så många som möjligt så fort som möjligt. Vi ligger i fas med planeringen som är satt från regionen, men det tillfälliga stoppet av Astras vaccin har såklart fördröjt vaccinationerna lite nu, säger Fahim Sharan som är läkare på Tibble Vårdcentral.

Får ni vaccin så det räcker?

– Leveranserna kommer lite i taget varför det tar tid innan vi kan vaccinera alla. Det är många som ringer och undrar när de ska få vaccin, men som sagt vi följer den planeringen som finns från Region Stockholm och kan bara vaccinera i den takt som vi får leverans av vaccin, säger Fahim Sharan.

Till och med vecka tio så har 1 668 personer fått sin första dos av vaccinet i Upplands-Bro. Det här motsvarar 7,4 procent av den vuxna befolkningen.

Det här är coronaläget i Upplands-Bro just nu

✔ Så många bekräftade fall ✔ Antalet som fått vaccin I Upplands-Bro har den senaste veckan 102 nya bekräftade fall av covid-19 konstaterats.fredag 9/4 11:36

BLÅLJUS: Stöld och inbrott

Ständigt dessa stölder ur containrar på byggarbetsplatser. Nu har det hänt igen.torsdag 8/4 14:45