Droppe. Trycket i vattenkranarna i Enköping kan bli lägre de kommande veckorna, när vattentornet renoveras. Foto: Mostphotos

Sämre tryck i kranen när vattentornet ska bli bättre

Trycket i vattenkranarna i Enköping kan stundtals vara dåligt de kommande veckorna. Anledningen till det är att kommunen ska renovera delar av vattentornet i Stenvreten.

  • Publicerad 12:54, 2 okt 2020

Vattentornet är 70 år gammalt och är i behov av en renovering. Arbetet kommer att ske i etapper fram till i januari nästa år. Men kommunen bedömer att det är just i inledningsskedet av arbetet, mellan vecka 41 och 43, som Enköpingsborna kan märka av ett lägre tryck i vattenkranarna.

– Trycket kan vara förändrat under några veckor då vi ska byta en ledning som ligger i direkt anslutning till tornet. När den sedan är bytt är risken ännu mindre för att trycket i vattenkranarna ska påverkas, säger Jan Nordin, projektledare.

Renoveringen är omfattande. Arbetet började planeras redan förra våren. Inför byggstarten på måndag har kommunen även gjort en datorsimulering. På så sätt har de kunnat bilda sig en uppfattning om hur trycket i ledningarna kan komma att förändras.

– Under simuleringarna har vi inte sett några större förändringar i trycket, säger Emma Matschoss-Falck, projektledare.

Blir en byggarbetsplats

Under renoveringsarbetet kommer det att bli avspärrningar runt själva vattentornet, men i övrigt kommer man kunna röra sig som vanligt i området.

Projektledarna Emma Matschoss-Falck och Jan Nordin är nöjda över att det 70 år gamla vattentornet nu renoveras.

– Det här är jättebra. Det är en viktig investering i infrastrukturen i staden, säger Emma Matschoss-Falck.

Får fängelse för penningtvätt

Nyheter Enköpingsbo. Döms till 1 år och 6 månader En man hemmahörande i Enköpings kommun, döms till fängelsestraff efter att ha tagit emot och skickat vidare pengar i syfte att dölja att pengarna kom från brottslig verksamhet.måndag 19/10 13:19