Sami Hautala bor på hotellet som ligger vid detonationsplatsen. Han väcktes av smällen. Foto: Anders Göransson

Sami vaknade av smällen: ”Var som en tryckvåg”

Flera personer fick åka in till sjukhuset i natt efter en kraftig explosion i Västerort. Enligt polisen handlade det främst om sårskador och chocktillstånd. Ett lägenhetshotell i närheten av smällen utrymdes. – Jag trodde hela huset exploderade, säger Sami Hautala, en av gästerna.

  • Publicerad 07:19, 27 mar 2019

Explosionen inträffade i ett industriområde i Vinsta klockan 01.10 i natt och polisen larmades av folk som hörde smällen.

Det var en kraftig explosion och fönster på intilliggande byggnader splittrades. Även husfasader och bilar i närheten skadades.

Enligt polisen fördes två personer som hade drabbats av chocktillstånd och lindrigare sårskador till sjukhus. Ytterligare tre personer fick läkarvård på plats.

Det kändes som att det var en tryckvåg i rummet när jag vaknade

Sami Hautala

Hotellfönster krossades

Sami Hautala bor på hotellet som ligger ungefär hundra meter från detonationsplatsen. Han vaknade av den våldsamma smällen i natt.

– Det kändes som om jag befann mig mitt i smällen när jag vaknade, som att det fortfarande var en tryckvåg i rummet. En otroligt konstig känsla får man säga. Tavlorna som jag hade ställt på fönsterblecket hade lättat och rasat ner på golvet.

Sami Hautala. Foto: Anders Göransson.

Sami trodde först att det skett en explosion i huset och efter en stund kom det personal och knackade på för att se att alla gäster var okej.

Enligt Mitt i:s reporter på plats verkar det som att explosionen inträffat vid en bilverkstad. Där har alla rutor i byggnaden splittrats.

Vaknade av att huset skakade

En läsare som bor några hundra meter från industriområdet säger till Mitt i att hon är van vid smällar, då det sprängs i närheten för Förbifart Stockholm, men att det här var annorlunda.

– Vi vaknade tio över ett i natt av att det skakade i hela huset. Vi är vana vid att det smäller och skallrar i fönsterrutorna, men det här var något helt annat, mycket högre. Det var lite läskigt, säger Johanna.

Tekniker har under morgonen spärrat av området och försöker ta reda på hur explosionen uppstått. Polisen har gjort en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse.

Explosionen inträffade på Skattegårdsvägen i Vinsta.