Samhalls anställda viktiga för Tullingeföretaget

Bactiguard valde Tullinge framför Kina för några år sedan. Viktiga i företagets produktion är medarbetarna från Samhall. Nu har företaget fått pris som årets arbetsgivare i Stockholm.

  • Publicerad 05:30, 10 okt 2018

Det är tre år sedan Bactiguard slog upp portarna på Alfred Nobels allé i Tullinge. Här tillverkar det högteknologiska företaget infektionshämmande katetrar för både urin, blod och luftvägar. Bactiguards hemlighet finns i ytskiktet på katetrarna, som i flera moment doppas ned i en lösning av ädelmetaller.

– Det är ofta vid bryggan mellan kropp och material som infektioner uppstår, berättade Bactiguards Ulrika Berglund för Mitt i när anläggningen i Tullinge invigdes.

Måste gå genom slussar

En viktig del i personalstyrkan är medarbetarna från Samhall. Några av dem jobbar med själva doppningen som utförs i ett extremt rent rum som du måste gå genom slussar för att komma till.

Medarbetare i Tullinge i produktionen. Foto: Bactiguard

”Går i bräschen”

Förra veckan företaget i Tullinge Samhalls Visa vägen-pris som Årets arbetsgivare i ABC-regionen.

”För att de går i bräschen för personer med funktionsnedsättning och bryter deras utanförskap på arbetsmarknaden.” löd delar av motiveringen.

100 anställda och mångfald

Företagets vd som var med och tog emot priset förra veckan är förstås nöjd.

– Vi har 17 nationaliteter på närmare 100 anställda, där Samhalls medarbetare passar rakt in i vår mångfald, säger Christian Kinch, vd på Bactiguard i ett pressmeddelande.

”Mersmak”

Han fortsätter:

– Mångfald ger mersmak! Alla har verkligen något att bidra med och det är viktigt att stå upp för det. Vi är alla vinnare på konceptet; Bactiguard, Samhall och inte minst våra medarbetare, fortsätter Christian Kinch.

På en gala den 19 november har företaget chansen att vinna pris som Årets arbetsgivare i hela Sverige.

Fakta

Mindre antibiotika

Bactiguard är ett svenskt medicintekniskt företag.

De infektionshämmande produkterna ska hindra infektioner som uppstår i vården.

Enligt företaget bidrar deras produkter till att minska användningen av antibiotika och därmed spridningen av multiresitenta bakterier.

Källa: Bactiguard