BESÖK. Studenter från KTH besöker Väsbyhem för att titta på möjliga placeringar av förvaringslösningar för cyklar. Foto: Väsbyhem

Samarbete ska ge smart cykelförvaring

Först elbilspool – nu lösningar för bra cykelförvaring. Väsbyhem inleder ytterligare ett projekt för klimatsmart mobilitet. Den här gången tar bostadsbolaget hjälp av KTH-studenter.

  • Publicerad 10:45, 4 okt 2021

Jag hoppas att vi lyckas främja en hållbar beteendeförändring hos våra hyresgäster och kommuninvånare genom att inspirera fler att tänka nytt.

Nu inleder Väsbyhem och Kungliga tekniska högskolan, KTH, ännu ett samarbete inom ramen för klimatsmart mobilitet. Denna gång är Väsbyhem uppdragsgivare för kursen ”Design och produktframtagning – Metodik”.

Hållbart är ledordet när studenterna på KTH hjälper Väsbyhem att ta fram utrymmeseffektiva, säkra och lättmanövrerade förvaringslösningar för cyklar.

Handleder 80 elever

Julia Hammar, verksamhetsutvecklare på Väsbyhem, har tillsammans med Jenny Janhager Stier, forskare på KTH, utformat uppgiften och handleder cirka 80 elever som ska ta flera cykellösningar.

– Jag är så glad att Väsbyhem och KTH återigen får chansen att samarbeta inom ramen för mobilitet. Speciellt i detta projekt när en av lösningarna som presenteras kan bli verklighet i ett av våra bostadsområden, säger hon i ett pressmeddelande.

Vill inspirera fler att tänka nytt

Genom fler möjligheter att använda cyklar och på så sätt välja bort fossildrivna fordon hoppas Väsbyhem kunna bidra till en positiv påverkan på klimatet.

– Jag hoppas att vi lyckas främja en hållbar beteendeförändring hos våra hyresgäster och kommuninvånare genom att inspirera fler att tänka nytt, säger Julia Hammar.

Projektet pågår under hela hösten.

KLIMATSMART. Väsbyhem inleder ytterligare ett projekt för klimatsmart mobilitet. Den här gången tar bostadsbolaget hjälp av KTH-studenter. Foto: Väsbyhem