Samantha tillsammans med några av tjejerna som har varit drivande bakom förslaget. Foto: Andreas Ekström

Samantha vill ha en ungdomsgård i Masmo

Samantha Svangren och hennes vänner har tröttnat på att hänga i portar, de vill ha en ungdomsgård i Masmo. För att få dit en har de lämnat ett Huddingeförslag, som nu kommer att utredas av kommunen.

  • Publicerad 13:33, 23 aug 2018

Samantha Svangren, 16 år från Masmo tröttnade på att det inte fanns någonstans att vara med kompisar och att många klagade på att det inte fanns något att göra. Hon och några kamrater tog tag i saken och skrev ett Huddingeförslag.

– Vi har ingenstans att vara utan hänger i trappuppgångar eller på restauranger. Det känns inte tryggt helt enkelt, i. Ibland är vi väldigt många och då kan man inte vara hemma hos någon. Vi skulle vilja ha en ungdomsgård att gå till, säger Samantha Svangren.

Summer splash i Masmo

Festivalen ”Summer splash i Masmo” genomfördes tidigare i augusti. Då var Centerpartiet i Huddinge på plats och pratade med invånarna. Samantha passade då på att fråga Mathilda Laestadius, integrationspolitisk talesperson för Centerpartiets ungdomsförbund och valledare för Centerpartiet i Huddinge, hur man skulle göra för att få en ungdomsgård till Masmo.

– I somras när jag träffade Mathilda berättade hon för mig att jag kunde lämna ett Huddingeförslag, fick det minst 100 röster skulle det utredas av kommunen, säger Samantha.

Från vänster till höger: Mimmi Awa Touray, 14 år, Honia Maroof, 13 år, Samantha Svangren, 16 är, Tuva Adelia Wallinder, 14 år. Foto: Andreas Ekström

Sagt och gjort, den 13 augusti lämnade Samantha tillsammans med nio tjejer in ett Huddingeförslag. I förslaget står det att vuxna har tröttnat på ungdomar som för oljud och förslaget avslutas med textraden ”VI VILL HA EN UNGDOMSGÅRD HÄR I MASMO!!!!!”.  I skrivande stund har förslaget fått 114 röster och ska utredas för att till slut röstas om i kommunfullmäktige.

– Vi från Centerpartiet i Huddinge skulle gärna se att det fanns en ungdomsgård i Masmo, det är ett av de områden som riskerar att bli ett så kallat utsatt område. Jag tror att en ungdomsgård skulle öka tryggheten, säger Mathilda Laestadius (C).

Trodde vi skulle få 50 röster

Samantha Svangren

Hur känns det att förslaget ska utredas?

– Det känns jättebra, från början trodde vi att det kanske skulle bli typ 50 röster och att bara folk från Masmo skulle bry sig, säger Samantha.