Säljstart för lyxlägenheter i Dalénum

Huset som ska bli Lidingös högsta byggs nu i Dalénum. Idag startar försäljning av de mest exklusiva bostäderna i skyskrapan Fyrtornet.

  • Publicerad 08:56, 9 okt 2018

I morgon är det säljstart för de fyra mest exklusiva lägenheterna i Fyrtornet, skyskrapan som just nu byggs i Dalénum.

Det är fyra lägenheter som ligger högst upp och näst högst upp i huset. Här, på våning 21 och 22  ser man vatten från alla fönster och utsikten sträcker sig över nästan hela Stockholm.

Säljs till fast pris

Lägenheterna är rymliga, 175 kvadratmeter var och lyxigare än övriga bostäder i huset.

– Det är högre nivå på inredning och utformning. Och så är det ju läget, säger Anna Jacobsén, projektledare på JM som bygger huset.

Lägenheterna säljs till ett fast pris. De två läggenheterna högst upp går loss för 22,5 miljoner kronor. På våningen under kostar det 19,5 miljoner.

Finns det intressenter redan?

– Ja, det finns anmälda. Vi har en förbokad visning för kunder på vår vip-lista idag.

Vad tror du att det är för typ av kund som vill köpa här? Barnfamiljer som har råd eller någon annan grupp?

– Det är lite spännande. Vi vet inte alls ännu, säger Anna Jacobsén.

Arkitekten Gert Wingårdh har ritat Fyrtornet.

Försäljning av lägenheterna längre ner i huset och i det intilliggande huset som kallas Parkhuset är redan i gång.

– Det tuffar på enligt plan. Ungefär hälften av de 129 lägenheterna i huset är sålda. Först var det störst intresse för det höga huset. Men nu börjar man få upp ögonen för Parkhuset också, säger Anna Jacobsén.

Nu pålas det för att huset ska stå stadigt

Lägenheterna säljs främst till de så kallade vip-kunderna. Vem som helst som fyllt 18 och betalar 200 kronor per år kan bli vipkund hos JM. Det innebär att man får förtur att köpa företagets nyproducerade bostäder och stå i speciella köer för dessa.

Fyrtornet kommer att stå klart för inflyttning 2020. Just nu pågår pålning och grundläggning för att det knappt 70 meter höga huset ska stå stadigt. Det vattennära läget kräver en god grundläggning. Byggnaden blir med sin 22 våningar Lidingös högsta byggnad.

Koll på byggen? Här listas aktuella projekt