Läge. Huset ligger vackert vid Drevviken och det är bara att gå direkt från tomten till en skridskotur, båtfärd eller ett dopp. Foto: Skeppsholmen Sotheby's international realty

Säljes: Lyxvillor vid Drevviken och Magelungen

Vad sägs om en villa på 415 kvadratmeter på en udde vid Drevviken med egen brygga och sjöstuga? Eller en påkostad villa i Ågesta med tillhörande vatten och saltvattenpool? Nu kan någon av Huddinges dyraste villor bli din – för runt 30 miljoner kronor.

  • Publicerad 11:14, 14 apr 2022

Just nu är två väldigt exklusiva Huddinge-villor ute till försäljning. Dels en villa med sjötomt på en udde vid Drevviken med både egen båtbrygga, badbrygga och ett generöst soldäck vid vattnet. Nere vid vattnet finns också en sjöstuga.

Själva villan är på 415 kvadratmeter med en lång balkong längs med sjösidan på över 100 kvadratmeter. Huset rymmer både spaavdelning och vinkällare.

– Det är ett mycket exklusivt objekt på en egen udde med härligt soldäck och badflotte. Att det är sjötomt gör det extra attraktivt, säger Henrik Flinta, fastighetsmäklare på Skeppsholmen Sotheby's international realty.

Det är ingen allmän visning av villan, utan det ordnas privata visningar för intressenter.

– Det är ett stort intresse, skulle jag säga. Vi har haft flera sällskap på privata visningar. Vi har tolv intressenter och det pågår en budgivning. Just nu har vi ett bud som ligger strax under utgångspriset på 31,5 miljoner kronor, säger Henrik Flinta.

Om villan säljs till det priset är det enligt statistik från Booli.com den dyraste villan som sålts i Huddinge.

– Det är ju en speciell prisnivå och det är dyrt för att vara Huddinge. Det är alltid svårvärderat med ett objekt som sticker ut, som är dyrare än snittet i området. Vi har lagt prisnivån efter vad vi tror att vi kan få och vi har också fått bud kring den nivån, vilket betyder att vi träffat rätt, säger Henrik Flinta.

Vatten. I tomten ingår vatten med rätt till kräftfiske. I sjöstugan finns bastu och för den som inte vill kasta sig i Magelungen finns en saltvattenpool. Foto: Skeppsholmen Sotheby's international realty

Eget vatten med kräftfiske

Villan var ute till försäljning redan i höstas. Den låg då ute i drygt 100 dagar, men plockades bort i början av januari då man inte fått ett tillräckligt bra bud, enligt dåvarande mäklare.

Ytterligare än mycket exklusiv villa i samma prisklass är ute till försäljning. Det är en villa i modern arkitektur i Ågesta, precis intill strandkanten till Magelungen med flytbrygga, sjöstuga med bastu och saltvattenpool. I tomten ingår även eget vatten med kräftfiske.

Totalarean är på över 400 kvadratmeter med fyra sovrum och fyra badrum. Här är utgångspriset 29,5 miljoner kronor, vilket gör det till den näst dyraste villan i Huddinge, enligt Boolis:s statistik.

– Jag ser det som en fördel att två likvärdiga exklusiva objekt är ute samtidigt. Då vi också har ett bud på det ena objektet på en bra nivå så befäster det prisnivån för området, säger Henrik Flinta.

Villapriser i Huddinge

Villapriser i Huddinge senaste 3 månaderna:

Medelpris: 7 344 000 kronor

Kvadratmeterpris: 61 763 kronor

Prisutveckling: +2,7 procent

Villapriser i Huddinge senaste 12 månaderna:

Medelpris: 7 144 000 kronor

Kvadratmeterpris: 59 643 kronor

Prisutveckling: +8,1 procent

Källa: Svensk mäklarstatistik (uppdatera 8 mars 2022)

Visa merVisa mindre