Säljer ut Paolos varor – skänker intäkten till kvinnohjälp

Ica Sickla är en av alla butiker som slopar varumärket Paolos, efter att entreprenören Paolo Roberto erkänt att han köpt sex. Nu säljer butiken ut varorna – och ger pengarna till föreningen Talita som hjälper kvinnor ur prostitution.

  • Publicerad 05:27, 20 maj 2020

Förra veckans mest uppmärksammade nyhet var polisens tillslag mot sexköpare på Östermalm och gripandet av tv-kändisen och entreprenören Paolo Roberto.

Roberto erkände själv i en tv-intervju att han köpt sex.

Flera företag avbröt genast sina samarbeten med Paolo Roberto. Däribland matvarumärket Paolos, där han varit affischnamn och minoritetsägare.

De flesta livsmedelsbutiker har också valt att ta bort märket ur sitt sortiment.

Säljer ut – och ger pengarna till hjälp för kvinnor

Ica Kvantum i Sickla är ett exempel. De säljer ut varorna till halva priset  – och låter pengarna gå till organisationen Talita, som hjälper kvinnor att ta sig ur prostitution och människohandel.

– Det var en anställd kom med idén och vi hade sett att det var en annan butik som gjort likadant. Det känns bra i magen, säger Staffan Lundberg, butikens vice vd.

Inget svårt beslut

Att varumärket skulle bort från hyllorna var det enligt Lundberg ingen tvekan om.

– Det kändes ganska givet. Paolo Roberto har gjort en dålig handling och vi stödjer inte det han har gjort. Vi visste också att kunderna inte kommer att köpa de här varorna, säger han.

Staffan Lundberg. Foto: Ica Kvantum

När pengarna går till att hjälpa utsatta kvinnor blir det en annan sak.

– Jag kollade i morse och då hade vi sålt för 10 000 kronor, säger Staffan Lundberg på tisdagen.

Initiativet hyllas på sociala medier. Över 1 400 personer har reagerat på butikens Facebookinlägg – de flesta med tummen upp.

Varumärket döps om

Evanoff group AB, som äger den största delen av varumärket Paolos, säger att matvarorna inom kort kommer att få ett nytt namn.